parlamentarni izbori

Radimir Čačić se sa svojim Reformistima priključuje Restart koaliciji, no samo u jednoj izbornoj jedinici

09.06.2020 u 15:00

Bionic
Reading

Restart koaliciji koju predvodi SDP pridružuje se još jedna stranka - riječ je o Narodnoj stranci Reformisti Radimira Čačića. No, ova predizborna suradnja ostvarit će se u samo jednoj izbornoj jedinici

Da se aktualni varaždinski župan Čačić ipak odlučio prikloniti Restart koaliciji, doznali smo iz poziva na konferenciju za medije povodom sklapanja sporazuma između SDP-a i Čačićevih Reformista.

Konferencija za medije održat će se u srijedu u Korablji Tišinić u Taborištu kod Petrinje i na njoj će sudjelovati Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije, Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti, te Darinko Dumbović, predsjednik Županijske organizacije Narodne stranke Reformisti Sisačko-moslavačke županije.

Upravo će se suradnja Reformista i SDP-a realizirati u šestoj izbornoj jedinici koja obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju te dijelove Zagreba i Zagrebačke županije, dok će u ostalim izbornim jedinicama Čačićeva stranka na izbore samostalno ili u nekim drugim kombinacijama.

  • +13
Restart koalicija predstavila reformu pravosuđa Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Čačić je sa svojom strankom bio dio aktualne vladajuće koalicije, no kada je je na proteklim predsjedničkim izborima podržao kandidata SDP-a Zorana Milanovića, bilo je jasno kako je gotova klimava suradnja s HDZ-om.

Podsjetimo, prije Reformista Restart koaliciji pridružile su se stranke GLAS, SNAGA, HSU, HSS, PGS i IDS.