VERBALNA KANONADA

Radimir Čačić pogrdno nasrnuo na Sandru Švaljek

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 06.10.2018 13:30
  • Objavljeno 06.10.2018 u 13:30
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Predsjednik Reformista i varaždinski župan u emisiji Novi dan na N1 televiziji, osvrćući se na dio karijere u kojem je preuzela vođenje Zagreba od Milana Bandića, zamjenicu guvernera HNB-a Sandru Švaljek je podcjenjivački nazvao 'mala Sandra' zbog njezinih ideja koje imala kada je preuzela vođenje Zagreba

Čačić je negativno govorio o ideji da se iz natječaja za rukovodeća mjesta u državnim tvrtkama izbace stranački kadrovi.

"Jedna od tih genijalnih ideja koje se provlače u javnosti, a kako 'mali Ivica' zamišlja da se to radi, je ideja da se zabrani političko odlučivanje, nego da se ili kroz head hunting ili natječaj po spremi, uz potpunu eliminaciju članstva u strankama, odabiru kadrovi", kazao je za N1 Čačić.

Onda tek kreću pravi mehanizmi jer je onda i nećakinja mog kuma odličan kadar", kazao je Čačić i dodao da u tom slučaju počinju privatne igre".

"Ovako barem stranke kontroliraju procese, a na ovaj način ne kontrolira ništa", rekao je Čačić.

Na konstataciju voditelja Ivana Skorina da je Sandra Švaljek tako nešto pokušala provesti kada je bila na čelu Zagreba, Čačić je podcjenjivački rekao da "to nije mali Ivica nego mala Sandra". Nastavio je propitivati stručnost Sandre Švaljek te je kazao da ona, prije nego ju je "doveo gradonačelnik" Milan Bandić, "nije prije u životu ni čula što je to lokalna uprava".

"Ona je u tih par mjeseci nešto o tome naučila. Kada vi kažete 'zna'. Ma što 'zna'? Došla je iz Ekonomskog instituta. Od kuda bi znala", rekao je Čačić, a na konstataciju da je Švaljek imala reference on je odgovorio: "nema reference".

"Došla je žena, pala s neba, čovjek otišao u zatvor... Ona upravlja Gradom o čemu ne zna ništa, ni u grubo i ide s jednim tim 'mali Ivica' rješenjem koje se pokazalo, kao što se vidi sad po ugovorima koji su potpisivani, da je bilo još gore od onoga ranije. A između ostaloga u tom rješenju su bila neka rješenja koja su kasnije povučena, recimo zapošljavanje muža. Koliko se ja sjećam", kazao je Čačić te dodao kako politiku treba maknuti iz javnih tvrtki po tržišnim principima.

Sandra Švaljek je od 2005. do 2013. godine bila ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb u kojem je radila od 1992. godine. 2013. je na poziv Milana Bandića ušla u kampanju na gradskim izborima nakon koje je postala zamjenica gradonačelnika zadužena za područje gospodarstva. Krajem 2014. godine, kada je Bandić otišao u istražni zatvor, opunomoćuje je za obavljanje dužnosti gradonačelnice.

"Grad je pod mojim vodstvom funkcionirao u svim segmentima, usvojen je proračun za 2015. godinu te izabrana nova uprava Zagrebačkog holdinga temeljem otvorenog javnog natječaja", stoji objava Švaljek na stranicama njezine nezavisne liste.

Bandić joj je 2015. godine oduzeo punomoć za obavljanje dužnosti gradonačelnice te je potom dala ostavku i na mjesto zamjenice gradonačelnika.

Sabor ju je u srpnju postavio za zamjenicu guvernera HNB-a Borisa Vujčića, a gradska zastupnica je bila od 2015. do 2018. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!