domovinski pokret

Radić: 'Mi smo zadovoljni s našim Ivanom. On je za nas najbolji izbor'

09.10.2021 u 14:27

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić, koji je vodio stranku do izbora novog predsjednika, izrazio je u subotu na stranačkom saboru zadovoljstvo izborom Ivana Penave istaknuvši da je on za DP najbolji izbor

"Mi smo zadovoljni s našim Ivanom. On je za nas najbolji izbor", izjavio je Radić novinarima koje je zanimalo hoće li Penava biti bolji predsjednik od Miroslava Škore.

Domovinski pokret danas je izabrao novog predsjednika nakon burnog razlaza s bivšim čelnikom i utemeljiteljem stranke Miroslavom Škorom, koji je u u srpnju podnio ostavku na tu dužnost "zbog osobnih razloga".

"Nama je naš bivši predsjednik isto bio dobar, ostvario je vrhunske rezultate. Mi se nadamo da će Ivan Penava biti na tom tragu", dodao je Radić.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je na izvanrednom saboru stranke izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta, bio je jedini kandidat za tu čelnu poziciju, a izabran je jednoglasno, glasovima 133 nazočna člana stranke.

Radić je istaknuo da je Penava nosio najuspješniju listu u 5. izbornoj jedinici, član je kluba DP-a te da je bio također kandidat za gradonačelnika Vukovara.

Radić je poručio i kako ne očekuje daljnje osipanje članstva naglasivši da je DP-u zadnjih dana pristupilo oko 700 članova. O tome hoće li se osobno kandidirati za neku funkciju u stranci, odgovara da će vidjeti i da mu pozicije ništa ne znače.

  • +14
Ivan Penava izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

„Meni mnogi govore da sam ambiciozan i da mi ova pozicija nešto znači. Vjerujte meni to ne znači ništa, meni je to samo teret”, kazao je Radić. Član Predsjedništva DP-a Igor Peternel ističe da izbor Penave nije iznenađenje budući da je on bio jedini kandidat koji je prikupio potpise i izrazio želju da se kandidira.

"Teško je govoriti o tome hoće li bolje ili lošije voditi stranku, očekujem da je vodi dobro i uspješno i da ostvarimo dobre rezultate na izborima i da građane uvjerimo da su politike koje zastupamo ispravne", rekao je.

Peternel je ocijenio da DP ima dosta ljudi koji su prepoznatljivi u javnosti.

Na pitanje o potencijalnoj suradnji s drugim strankama istaknuo je da će ona ići u smjeru suradnje s politički srodnim strankama. "Ono što HDZ danas jest - to je nešto što je nama neprihvatljivo i oni koji će u nama vidjeti partnere - morat će usvojiti one politike na kojima inzistiramo", rekao je Peternel.