slobodni govori

Radić: Hrvatskoj je pun kufer podjela, desna i lijeva strana Sabora su u dosta slučajeva isti

14.02.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mario Radić (DP) poručio je u srijedu kako Domovinski pokret nije igračka ni Andreja Plenkovića ni Zorana Milanovića, da je različit i autentičan dok su s druge strane lijeva i desna strana Sabora u dosta slučajeva isti

Domovinski pokret nije ni Milanovićeva ni Plenkovićeva igračka na daljinski upravljač”, istaknuo je Radić u svom prvom zastupničkom slobodnom govoru navodeći neke konkretne primjere koji sve ostale čini istima, a DP različitim i autentičnim.

DP je bio protiv Istanbulske konvencije, ima jasna stav prema ilegalnim migrantima, podupire referendumske inicijative , zalaže se za pravo glasa iseljenika, naveo je. „Hrvatskoj je pun kufer tabora i podjela, a činjenica je da su desna i lijeva strana Sabora u dosta slučajeva isti”, kazao je Radić.

Mrak Taritaš pozvala na subotnji prosvjed

Anka Mrak Taritaš (Klub Centra, GLAS-a i Stranke s imenom i prezimenom) govoreći o novom glavnom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću poručila je: „Dosta je. Dosta je i laži, i korupcije, i krađe, i pokušaja ušutkivanja medija i svih onih koji bi o njihovim mutnim poslovima htjeli obavijestiti javnost”.

Pozvala je premijera Andreja Plenkovića kojeg je nazvala „malim Orbanom” da konačno raspusti Sabor, a građane da mu poruče „dosta je” na subotnjem prosvjedu lijevo liberalne koalicije na Markovom trgu.

"Cijela saborska većina koja je tog državnog odvjetnika izglasala, svi ti zastupnici i zastupnice nisu više dostojni da se nazivaju predstavnicima interesa hrvatskih građana. Iskoristili su svoju funkciju, povjerenje koje su dobili na izborima, da bi bili suučesnici u uzurpaciji jedne od ključnih institucija ove zemlje, a sve u korist nečijih partikularnih interesa", kazala je.

"To je izdaja političkog povjerenja koje su dobili, to je izdaja, na kraju, prisege koji su ovdje položili. I neka vas svih 78 bude sram zbog toga doživotno", poručila je zastupnica.

Deur: prosvjed predstavlja vrijeđanje institucije i omalovažavanje vlasti

Za najavljeni prosvjed Ante Deur (Klub HDZ-a) kazao je da predstavlja vrijeđanje institucija, omalovažavanje vlasti i vrijeđanje simbola države.

Silvano Hrelja (Klub HNS-a, liberalnih demokrata i nezavisnih zastupnika) ocijenio je pak da se u predizborno vrijeme sve što je dobro prikazuje kao da „pada s neba” a sve što je loše pripisuje jednom čovjeku. Navodeći kao pozitivan primjer rast najnižih mirovina poručio je kako u rasplamsavanju nezadovoljstva nema mudrosti, već da je mudrost u znanju, razumijevanju i argumentiranom dijalogu.

Dario Zurovec (Klub Fokusa i Reformista) osvrnuo se na plan ponovnog uvođenja vojnog roka u Hrvatskoj poručivši kako taj proces treba dobro isplanirati i pripremiti. Riječ je o ozbiljnom zahvatu, istaknuo je.