JEDNA OD NJIH 1.655

Radi kao glasnogovornica Holdinga, a nema diplomu!

16.06.2014 u 13:42

Bionic
Reading

Provjerama diploma i svjedodžbi u Zagrebačkog holdingu, uz to što se otkrilo da je 122 djelatnika imalo lažnu dokumentaciju, utvrdilo se i da je 1.655 djelatnika radilo na radnim mjestima za koja nisu imali propisanu stručnu spremu

Posljednja je u nizu koja je došla pod lupu javnosti Senka Knežević, glasnogovornica gradske megatvrtke.

Kako nam je potvrdio Pero Kovačević, pomoćnik direktora za pravne poslove, provjerom je utvrđeno da se Knežević nalazi među 1.655 djelatnika koji rade na određenom radnom mjestu, a da za njega nemaju potrebnu stručnu spremu.

'Za njezino radno mjesto potreban je VSS, a ona ima SSS. Ona nije jedini takav slučaj u Holdingu. Novim sistematizacijama to više neće biti moguće i točno će se znati prema kolektivnom ugovoru što se za koje radno mjesto traži i raspon koeficijenata za plaću', kazao je Kovačević.

Upitan što će se dogoditi s Knežević, naveo je kako će je se najvjerojatnije prerasporediti na drugo radno mjesto.

'Koje će to biti, ovisi o direktorima koji su za to nadležni', istaknuo je Kovačević.

Sindikalist Darko Kleinberger napominje kako je to dvostruki aršin, jer su pojedini djelatnici u njegovoj podružnici dobili otkaz, a otkrila se slična situacija.

'Ja sam čuo da ona uopće nije željela pokazati svoju diplomu, ali ako je utvrđeno da je nema, onda to znači da su oni koji su trebali svoj posao ipak odradili. Podržavamo sve akcije tog tipa, ali ako netko zbog toga dobije otkaz, a netko bude samo prebačen na drugo radno mjesto, onda to nije u redu', smatra Kleinberger.

Sama Knežević navodi kako 'svi u Holdingu prolaze istu proceduru pa tako i ona' te da će 'javnost o nalazima kontrole biti pravodobno izviještena'.