predsjednički izbori

Putin: Ukrajina će biti kažnjena za ometanje izbora i napada na civile

15.03.2024 u 17:19

Bionic
Reading

Predsjednik Vladimir Putin je u petak rekao da će Ukrajina biti kažnjena zbog pokušaja ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih meta na ruskom teritoriju i slanja 2500 naoružanih vojnika u pokušaju da probiju ruske granice

Obraćajući se vojnim zapovjednicima i šefovima obavještajnih agencija te najutjecajnijim civilnim čelnicima, Putin je rekao da takvi zločini neće proći nekažnjeno.

"Kako bi poremetili glasački proces i zastrašili ljude, barem u pograničnim područjima, režim u Kijevu pokušava izvesti kaznene akcije, ciljajući civilna naselja u Rusiji", rekao je Putin.

"Neprijateljski napadi neće proći nekažnjeno", rekao je Putin, dodavši da je ruska protuzračna obrana srušila 95 posto projektila i granata.

Rekao je da je poginulo i troje civila.

Po njegovim riječima, izvršena su četiri napada na područje Belgoroda i jedan napad na područje Kurska. Također je rekao da iza tih napada stoje ukrajinski proksiji, oko 2500 vojnika uz potporu 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Oko 60 posto tih vojnika, nastavio je Putin, je ubijeno, a uništena im je i polovica oklopnih vozila.

"Siguran sam da će naši ljudi, naš ruski narod, na ovo reagirati još većom solidarnošću. Koga su oni odlučili zastrašiti? Ruski narod?", zapitao se Putin.