FRAKCIJSKE BORBE U HDZ-U

Pusić: Lukava lisica Šeks hoće preuzeti Sabor

25.08.2009 u 12:06

Bionic
Reading

'Točno je, na djelu jest plan Lisica, ali Lukava lisica i u tome planu žrtva će biti barba Luka'. Lukava lisica Šeks ruši Bebića kako bi postao predsjednik Sabora!', kaže Vesna Pusić

Predsjednička kandidatkinja HNS-a Vesna Pusić ocjenjuje da je priča o operaciji Lisica rezultat HDZ-ovih unutarstranačkih borbi za pozicije i uvjerena je kako su eskapade Vladimira Šeksa o protuhadezeovskom urotničkom planu Lisica usmjerene samo na rušenje Bebića s dužnosti šefa hrvatskog parlamenta.

'Kad je Bebić postavljen na dužnost predsjednika, Šeks je to jedva preživio', naglašava Pusić.

Šeksove optužbe na račun opozicije nije željela komentirati jer su 'ispod razine' i jer je dokazano da je vlast nesposobna o čemu svjedoči i bijeg HDZ-ovog premijera usred mandata.

Udbaške metode

Šeks - vječiti skretničar HDZ-a

Iz najveće opozicijske stranke SDP-a poručuju da se 'smišljanjem tajnih urotničkih scenarija bave oni kojima su udbaške metode dobro poznate'. Ponavljaju da SDP oduvijek djeluje javno i da svoja stajališta o n'ekompetentnoj i nesposobnoj vlasti, koju treba smijeniti na redovnim ili izvanrednim izborima', neprestano ponavljaju javno.

Podsjećamo, prvi je o navodnom urotničkom planu rušenja HDZ-a i Vlade, pod kodnim imenom Lisica, prozborio saborski predsjednik Luka Bebić pošto je objavljeno da odlazi u političku mirovinu. Odmah se nadovezala i premijerka Jadranka Kosor tvrdnjama kako se pričama o Bebićevom odlasku destabilizira vlast. A onda je i prvi čovjek HDZ-a u sjeni Vladimir Šeks za velebnu urotu optužio čelnike SDP-a i HNS-a da trofaznim planom ruše Vladu.

Prema Šeksovom (sno)viđenju, u prvoj fazi oporba zasipa javnost tvrdnjama da je vlada nesposobna i korumpirana; druga faza bili bi prosvjedi i štrajkovi, a treća faza je generalni štrajk koji bi 'vladu trebao baciti na koljena'.

Među urotnike je svrstao opozicijske stranačke prvake Zorana Milanovića i Radimira Čačića, sindikalce i HDSSB koji, prema Šeksovim tvrdnjama, dirigiraju seljačkim prosvjedima.