proslava oluje

Pupovac znakovito: Iza Miloševićeva odlaska u Knin i odlaska Tome Medveda u Grubore bit će i drugih odlazaka

31.07.2020 u 20:03

Bionic
Reading

O planovima za proslavu 25. obljetnice Oluje, ali i posjeti Gruborima u petak navečer je govorio čelnik SDSS-a Milorad Pupovac.

O odluci da Boris Milošević, kao predstavnik Srba u Hrvatskoj, ide na obljetnicu Oluje u Knin rekao je da je 'on na putu koji će sigurno potrajati i nakon Knina'.

Na pitanje što bi Pupovčev odlazak u Knin značilo i kakvu bi to poruku poslali, on je rekao da će u ponedjeljak biti u Dvoru na Uni na komemoraciji.

''Moj posao je stvaranje mostova, da se iskustva između Srbije i Hrvatske počnu mijenjati', rekao je u razgovoru za Dnevnik.hr.

Istaknuo je će iza Miloševićeva odlaska u Knin i odlaska Tome Medveda u Grubore 'biti i drugih odlazaka'.

''Važno je da svi shvate, i Hrvati i Srbi, da nitko tamo ne ide da bi više ikome stvarao bol. Ima ljudi koji se toga boje. Boris Milošević ide s mnogo značajnijim ciljem, a to je da se počnu poštovati međusobne žrtve i počne stvarati kultura mira'', poručio je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a je rekao da su i ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik države Zoran Milanović potvrdili svoj dolazak u Grubore.

Na pitanje može li Aleksandar Vučić i dalje govoriti što će Srbi u Hrvatskoj raditi, Pupovac odgovara: 'Najvažnije je da ovakva traumatska iskustva ne budu razlog za daljnje kopanje rovova', rekao je.

Kada je riječ o govoru koji će general Ante Gotovina održati na obljetnici Oluje, Pupovac je rekao da je general Gotovina bio zadnji koji je rekao da se okrenemo budućnosti i da ga na žalost mnogi u politici nisu poslušali.