ODNOS PREMA SRBIMA

Pupovac se u srpskim medijima tuži Vučiću jer mu pale novine

13.09.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da se nada hitnom razgovoru s državnim vrhom Srbije, na kojem bi se razmatrali posljednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj nakon ponovnog paljenja srpskog tjednika Novosti u centru Zagreba, prenosi Al Jazeera Balkans

'U Hrvatskoj je, nažalost, postalo normalno da oni koji govore jezikom mržnje i šire je prema Srbima i njihovim institucijama, koji stvaraju atmosferu nasilja, sada optužuju nas da smo ti koji širimo ne samo mržnju nego i terorizam', rekao je Pupovac za beogradske Novosti.

Vandalizam i nasilje pred središtem SNV-a u Zagrebu odvijaju se nesmetano i bez sankcija, ukazao je i dodao da je postalo normalno da se novine, i to jedne od najutjecajnijih i najcjenjenijih u regiji, pale na ulicama i to se mora zaustaviti, prenosi Al Jazeera Balkans.

Podsjetimo, čelnik A-HSP-a Dražen Keleminec jučer je po drugi put usred Zagreba spalio primjerak tjednika Novosti, a policija se oglasila da će protiv njega proširiti istragu.

Keleminec je primjerak novina spalio prije desetak dana i tada priprijetio premijeru Andreju Plenkoviću da ne zabranjuje naziv 'za dom spremni'.

Zbog paljenja Novosti Srbija je Hrvatskoj poslala i prosvjednu notu.

  • +6
Konferencija za medije Autohtone Hrvatrske stranke prava Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX