PROVOKACIJE U CENTRU ZAGREBA

Keleminec opet spalio Novosti pred SNV-om

12.09.2017 u 13:00

Bionic
Reading

U organizaciji stranke A-HSP desetak je njenih pripadnika spalilo primjerke tjednika Novosti pred uredom Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Policija ih nije privela, ali jest jednu osobu koja je remetila desničarski skup, javlja Dnevnik.hr

Šačica desničara koje je predvodio Dražen Keleminec, predsjednik stranke A-HSP, prosvjedovala je pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, javlja Dnevnik.hr.

Kao i na prošlom njihovom prosvjedu, i ovoga puta su spaljeni primjerci tjednika Novosti, a ovaj put su ih zapalili Keleminec i čovjek koji se predstavio kao Nikola Krklješ, pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je rekao da se protivi politici Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, što pokazuje činom paljenja novina.

Policija je nadgledala skup, snimali su ga kamerom, ali prema njima nisu postupali. Jesu, međutim, prema jednom čovjeku koji je vikao prosvjedujući protiv Keleminca i družine. Nakon što je Keleminec pozvao policajce da reagiraju, oni su tog čovjeka udaljili.

Keleminec je rekao kako je proteklih dana bio na ispitivanju u policiji zbog skupa održanog prije 10 dana, kada je također spaljen primjerak tjednika Novosti, ali da mu ne mogu ništa jer novine nisu paljene na javnoj površini, već u kanti.

Podsjetimo, Keleminec je na prošlom skupu također zapalio primjerak Novosti, a premijeru Andreju Plenkoviću priprijetio da ne miče 'za dom spremni'.

  • +6
Konferencija za medije Autohtone Hrvatrske stranke prava Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Nemojte se Plenkoviću s time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i htjeli veliku Srbiju na teritoriju Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju', rekao je tada Keleminec.

Plenković je Keleminca nazvao marginalcem, dok je Srbija Hrvatskoj uputila prosvjednu notu.