PREDSJEDNIK SDSS-A

Pupovac: Nije Penava jedini, ima ih još koji žele da Vukovar bude mjera hrvatstva i Hrvatske

24.10.2019 u 21:17

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac komentirao je zahtjev HVIDR-e da se DORH očituje oko njegovih izjava u medijima te situaciju u Vukovaru

Na zahtjev HVIDR-e da se Državno odvjetništvo očituje oko njegovih izjava u medijima Milorad Pupovac rekao je kako bi on najradije da oni podignu optužnicu protiv njega pa da onda može reći sve što ima.

'Neka me izvedu pred sud, vrlo ću se rado odazvati. Neću biti poput onih koji su se, kad je trebalo sjediti i odgovarati za počinjen zločin prema civilima u Gruborima, Uzdolju ili Varivodama, pozivali na tisuće drugih da ih brane. Ja ću biti sam sa svojom savješću i svojom riječju pred tim sudom', rekao je za N1.

O gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi rekao je kako ne kritizira to što on radi.

'Samo izražavam najdublju brigu što će se događati s ovom zemljom, ne što će se događati sa Srbima u Hrvatskoj i ćirilicom. Znamo što je cilj - da do sljedećeg popisa stanovništva ništa ne bude od ćirilice i da ih u međuvremenu što više ode. Drugi je cilj vladati Hrvatskom na temelju antisrpstva, to je smisao, dočepati se vlasti i vladati njome. Određivati kako će raditi sudovi, DORH, kako će se poštovati Ustav. Vi ocijenite što je to. Vi nađite historijsko iskustvo s kojim to možete usporediti, ja ga znam', komentirao je situaciju u Vukovaru.

'Nije tu Penava sam, imate i druge istaknute aktere s naše političke scene, i ne samo političke, koji hoće od Vukovara učiniti cijelu Hrvatsku, koji hoće u nekom smislu, po ratnom iskustvu i osjećaju, 'povukovariti' cijelu Hrvatsku u kojoj će vokabular, duh i politički osjećaji koje promovira gradonačelnik Vukovara biti pravilo za cijelu zemlju. Zato se govori: 'Zagreb ne razumije'. Žele da Vukovar zbog svojih stradanja bude politički centar hrvatstva i Hrvatske i mjera hrvatstva i Hrvatske. To nije problem više samo za Srbe nego za cijelu Hrvatsku i demokraciju', rekao je.