specijalni rat

Miljavac poručio Pupovcu da pripazi što govori

22.10.2019 u 14:28

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Banskim je dvorima primio predstavnike Hrvatskog generalskog zbora na čelu s njihovim predsjednikom Pavlom Miljavcem. Uz premijera su na sastanku bili i ministri Davor Božinović, Tomo Medved te državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić

Kako Miljavac kazao nakon sastanka, nije bilo riječi o predsjedničkim izborima, a sastanak je ocijenio dobrim.

Premijer im je, dodao je, za neke teme dao punu podršku, a Miljavac je kazao da su pogotovo htjeli čuti njegovo mišljenje o sigurnosnoj situaciji u okruženju Hrvatske. Miljavac je naime, kako je kazao, uvjeren da se protiv Hrvatske vodi specijalni rat, a novinarima je pojasnio da se to vidi iz nekih izjava koje dolaze i iz Srbije, ali i BiH. 'Kada pobrojite sve stavke koje su javno dostupne onda vidite da nije slučajno', kazao je Miljavac.

Poručio je kako uskoro dolazi predsjedanje Hrvatske Europskom unijom i da je to mnogima trn u oku. Spomenuo je u tom kontekstu napad na pripadnike srpske manjine u Uzdolju, kazavši kako je netko to 'pogurao'.

'Onda se napravi galama da je hrvatska ustaška država, ali to nije točno', rekao je Miljavac.

Upitan tko je to 'pogurao', Miljavac nije želio otkriti kazavši kako imaju svoje izvore.

Kazao je kako s premijerom nisu razgovarali oko ćirilice, ali razumiju zašto Pupovac ostaje u Vladi.

'Pupovac bi trebao pripaziti što govori jer očito onakve izjave kojima se služio, ne služe stabilizaciji stanja. Mi znamo što je rat i znamo koje su to strahote. Mi smo premijeru rekli da je na njemu odgovornost što i kako', rekao je Miljavac.

Komentirao je i napetu sjednicu vukovarskog Gradskog vijeća. 'Penava je reagirao emotivno, vi znate koliko se ljudi još potražuje i koliko je zločina neriješeno. To nije slučajno da mu netko donese nešto na ćirilici', kazao je Miljavac, aludirajući na SDSS-ovog Srđana Kolara koji je Penavi donio vukovarski Statut na ćirilici, kojeg ne nakon toga vukovarski gradonačelnik bacio na pod.

'Zašto nisu kod sebe zadržali taj Statut nego su ga morali donijeti', upitao je Miljavac.