susret partnera

Pupovac nije došao na sastanak koalicije, ali je bio na kavi s Vrdoljakom: O čemu su pričali?

12.03.2019 u 10:53

Bionic
Reading

Milorad Pupovac potvrdio je za N1 da na sastanak vladajuće koalicije neće doći predstavnici SDSS-a.

Pupovac nije naveo razlog zbog čega predstavnici njegove stranke neće sudjelovati na sastanku.

Također potvrđuje da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja. Nije rekao kad i s kojim partnerima, prenosi N1.

Nakon što je u nekoliko medijskih istupa SDSS-ov predsjednik Milorad Pupovac izjavio kako njegova stranka razmišlja o odlasku iz koalicije. SDSS na sjednici Predsjedništva stranke, održanoj u ponedjeljak, nije odlučio napustiti vladajuću koaliciju, već je ovlastio Milorada Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Lovro Kuščević, ministar uprave upitan je u utorak pred Vladom za komentar Pupovčevih izjava o mogućem izlasku iz koalicije.

"Koga nema bez njega se može", rekao je Kuščević. "Koalicija je stabilna, većina je stabilna i mislim da neće biti problema da odradimo sve projekte koje smo trebali. Očekujem da ćemo vrlo brzo čuti sve te salve nezadovoljstva", rekao je Kuščević uoči koalicijskog sastanka.

Glavna tema na koalicijskom sastanku, koji počinje u podne, bit će Uljanik.

Vrdoljak: S Pupovcem sam htio razgovarati o daljnjoj suradnji

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, komentirao je novinarima o čemu je razgovarao na kavi s Miloradom Pupovcem, koji na sastanak vladajuće koalicije danas ne želi doći.

"I kolega Furio i kolega Milorad su sigurno sugovornici za HNS. Ja želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio vrlo otvoreno razgovarati s njim. Razgovarali smo o daljnjoj suradnji, jer smo se više puta pokazali vrlo jednoznačni u stavovima po pitanju Istanbulske konvencije, Zakona o udomiteljstvu...", rekao je Vrdoljak.

"Manjine su uvijek bile partneri HNS-u", dodao je.

Upitan ucjenjuje li Pupovac Vladu svojim nedolaskom na sastanak, Vrdoljak je rekao da tu nema ucjene, nego je to pitanje dogovora.

"Razgovarali smo kojim smjerom društvo ide i da ne smijemo prijeći u građanske sukobe u mjeri u kojoj to Hrvatska ne zaslužuje, nego ih smirivati. Svatko od nas ima svoju obavezu dati doprinos društvu u kojem se ne smije dijeliti", rekao je Vrdoljak.

Čačić: SDSS ima razloga biti nezadovoljan

Uoči koalicijskog sastanka u Vladi, Radimir Čačić komentirao je odluku SDSS-a da ne dođe na sastanak.

Na pitanje je li zadovoljan koalicijom, kaže da je umjereno zadovoljan.

"Blago rečeno - umjereno. To znači da bi moglo biti puno, puno, puno, bolje. Sporost u odlučivanju, reforme se ne provode, sjever Hrvatske je u potpunosti zanemaren", kazao je Radimir Čačić.

Upitan što misli o odluci SDSS-a da ne dođe na sastanak koalicije, kaže da je to njihovo pravo.

"Opcija je vrlo jednostavna. Kad bi bilo bilo štio bolje, ne bi podržali ovo. SDSS ima pravo da se ne pojavi, imaju puno razloga da ne budu zadovoljni, počevši od toga da nam tvrda, desna Koruška dijeli lekcije na civilizacijskom standardu kojeg mi još nismo svladali - da je zločin i ubojsto je prva i temeljna pretpostavka ustaštva"