SUNCA NIOTKUDA

Puno oblaka, malo snijega i - olujno jugo!

03.03.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Niz dana s promjenjivim, pretežno oblačnim vremenom nastavit će se i tijekom vikenda i u prvim danima sljedećeg tjedna. Sunčanih razdoblja bit će malo. U četvrtak i petak bit će hladnije pa bi moglo pasti još malo snijega, osobito u gorju, ali i ponegdje u sjeverozapadnim nizinama. Za vikend nam stiže nova južina i zatopljenje s južnim vjetrovima koji mjestimice mogu biti olujni i oborinama koje ponegdje mogu biti obilne.

U petak ujutro i prijepodne bit će pretežno oblačno još uz povremenu kišu, a na Jadranu i poneki pljusak s grmljavinom. U gorju će padati snijeg, a mjestimice snijega može biti i u sjeverozapadnim nizinskim područjima. Od sredina dana oborine će postupno prestajati, a djelomično će se i razvedravati. Nešto malo kiše još jedino može biti na krajnjem jugu. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu će umjeren i jak sjeverozapadnjak okrenuti na jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 14°C.

U subotu tijekom noći i jutra sa zapada će nam stići novo jače naoblačenje s oborinama koje će zahvatiti sve krajeve. Posvuda će prevladavati oblačno, kišovito, ali i osjetno toplije vrijeme. Na Jadranu i u njegovom zaleđu mogući su obilniji pljuskovi s grmljavinom. Najmanje kiše očekuje se u istočnim dijelovima unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu će jako i olujno jugo okretati na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 11 do 16°C.

U nedjelju će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice biti moguća kiša, osobito na Jadranu i u okolnim područjima gdje su mogući i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Posvuda će puhati slab i umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji kretat će se od 11 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna i dalje će biti promjenjivo uz mogućnost za kišu. Krajem ponedjeljka vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove pa se očekuju nešto niže temperature u odnosu na prethodne dane.