n/a

Punjena crvena jaja

05.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Šareno i ukusno uskrsno iznenađenje

SASTOJCI:

750 ml vode
250 ml bijelog vinskog octa
1 cikla, oguljena i tanko narezana
1 ljutika, narezana na ploške
1 žličica šećera
1 list svježeg lovora
12 tvrdo kuhanih jaja, ohlađenih i oguljenih
majoneza (2 žumanjka, 250 ml ulja, 1 žličica kurkume,
žlica senfa, 100 ml milerama)
1 žlica muštarde
vezica svježeg peršina, nasjeckanog

PRIPREMA:

Stavite vodu, ocat, ciklu, ljutiku, šećer, lovorov list i žličicu soli u lonac, na vatru i pustite da zavre. Kuhajte poklopljeno, oko 20 minuta, dok cikla nije mekana. Ohladite. U međuvremenu stavite jaja u hladnu vodu, stavite na vatru i pustite da voda zavre. Maknite s vatre i ostavite 8 minuta u vrućoj vodi. Nakon toga ohladite jaja pod hladnom vodom, a zatim ogulite.

Napravite majonezu: Pomiješajte 2 žumanjka sa senfom, kurkumom i malo soli i miksajući cijelo vrijeme, ulijevajte ulje u tankom mlazu. Kad ulijete svo ulje, umiješajte mileram i dodajte još soli po ukusu.
Prelijte kuhana oguljena jaja smjesom od cikle i marinirajte najmanje 2 sata.
Izvadite jaja iz tekućine, osušite, prerežite napola i izvadite žumanjke. Zgnječite ih i umiješajte u majonezu, zajedno s muštardom. Popaprite i posolite. Napunite bjelanjke s tom smjesom i pospite peršinom.