ne sviđa mu se glazba

Pulski gradonačelnik protiv turbofolka: Zabranio održavanje odavno rasprodanog koncerta

23.02.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću očito se ne sviđa glazbeni izbor organizatora koncerta u pulskom Domu sportova pa ga je odlučio zabraniti

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert koji je trebao biti održan 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom glazbe koja je trebala biti izvođena, navodi Glas Istre.

Na rasprodanom koncertu trebali su nastupiti Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, glazbenici koji njeguju glazbu u rasponu od narodne do folk i turbofolk glazbe. Koncert je organizirala tvrtka Hiljadarka, a za to je s Pula sportom već dogovorila zakup dvorane za 25. ožujka.

'Iako je cijeli tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan oko ovog koncerta, nismo mogli promijeniti odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da 'u javnim prostorima neće biti turbofolk glazbe'', ističu iz Hiljadarke, pokazujući SMS prepisku iz koje se vidi da je Zoričić zabranio koncert upravo zbog toga što je riječ o takvoj vrsti glazbe.

Svi koji su kupili ulaznice mogu dobiti povrat novca ili iskoristiti ulaznicu za Osijek. 'Još jednom, iznimno nam je žao zbog odluke gradonačelnika koju nismo mogli promijeniti te na koju nismo mogli utjecati', ističu iz Hiljadarke.