OBEĆANJE SPLIĆANIMA

Puljak: Borit ću se da grad dobije neke ingerencije koje sada ima županija i država

06.05.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Grad Split koji u nedjelju slavi svog zaštitnika sv. Dujma, očekuju brojni infrastrukturni projekti, izjavio je u subotu gradonačelnik Ivica Puljak prije svečane sjednice Gradskog vijeća i najavio kako će se boriti da grad dobije neke ingerencije koje sada ima županija i država.

Gradonačelnik Ivica Puljak je prije početka svečane sjednice u HNK Split u izjavi za medije čestitao svim nagrađenim laureatima "koji su svoj život i djelo ugradili u prošlost, sadašnjost, ali i u budućnost Splita".

Splićanima je obećao da će nastaviti u smjeru u kojemu su svi građani isti te u borbi za javno dobro i uvođenju reda.

"Sljedeća godina će biti obilježena daljnjim pripremama i realizacijama brojnih projekata među kojima su najvažniji gradnja vrtića, proširenje škola. Nadam se da ćemo početi s rekonstrukcijom plaže Žnjan, s poboljšanjem sustava za odvajanje i gospodarenjem otpadom, urbane mobilnosti i u kojem ćemo još poboljšati javni gradski prijevoz i sagraditi nekoliko garaža", kazao je gradonačelnik.

Puljak je rekao i da će se uvijek truditi poboljšavati standard života građana onoliko koliko je to u mogućnosti lokalnih samouprava.

Izrazio je nadu da će se u budućnosti izboriti da Split postane još važniji grad, da dobije još neke ingerencije koje sada ima županija i država.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet izjavio je da su 'zaslužni i danas nagrađeni građani pokazali svojim radom kako treba raditi i voliti grad Split'.

Dodao je kako ih čeka mnogo posla s obzirom na brojne infrastrukturne projekte, te će imati što raditi kao i oni poslije njih. A neke stvari su napravili i oni prije njih kako bi svima bilo što ugodnije živjeti i raditi, kazao je Domazet.

"Ide uređenje Žnjana, škola, parkirališta, vrtića, prometnica. Posla ima stvarno dosta. Gledamo dobiti i europske igre tako da sredimo postojeće objekte. Treba srediti stadion Poljud, proširiti i dovesti u red rekreacijske zelene zone. Veliki je problem stanovanje mladih u gradu i to razmatramo kako riješiti što je dovoljno posla ne samo za iduću već iduće godine", zaključio je Domazet.