ZAGREB - Naime istražitelji imaju nove podatke koji upućuju na povezanost Pukanićeve likvidacije i duhanske mafije, piše Jutarnji list.

Na tu je vezu krajem listopada ove godine u intervjuu talijanskomlistu Il Piccolo upozorio i tužitelj Scelsi koji je 2000. godinepokrenuo istragu, a potom i podigao optužnicu protiv nekolikocrnogorskih državljana zbog međunarodnog šverca cigareta: 'Ivo Pukanićbio je jedan od ključnih svjedoka optužbe i njegovo ubojstvo moglo bise odraziti na ishod ovog postupka', rekao je Scelsi.

Istraga o duhanskoj mafiji utihnula je 2005. nakon odlaskaofenzivnog tužitelja G. Scelsija na drugu dužnost, a novim intenzitetomje obnovljena lani, poslije njegova povratka na stari položaj. Umeđuvremenu se dogodio obrat u postupku budući da je jedan odpotencijalnih krunskih svjedoka Srećko Kestner odustao od prvobitnogiskaza.

Krunski svjedok optužio je Stanka Subotića i Milu Đukanovića za upravljanje međunarodnom hobotnicom krijumčara cigareta.

Kestner je, naime, u tjedniku Nacional 2001. optužio svog poslovnogpartnera Stanka Subotića Caneta i Milu Đukanovića za upravljanjemeđunarodnom hobotnicom krijumčara cigareta. Kestner je dao iskaz ihrvatskim obavještajcima u kojem je za pranje novca od krijumčarenja,prema njegovim riječima, vodio Stanko Subotić Cane.

Nakon što je Kestner odbio suradnju s talijanskim tužiteljstvom,najvjerojatnije zbog prijetnji, taj iskaz POA-i postao je krunski dokazu postupku, a Scelsiju ga je osobno donio Ivo Pukanić. Pritom jepredložio i sebe za svjedoka.

Novi detalji iz istrage o Pukanićevu atentatu u vezi su upravo sa Srećkom Kesnerom, čija je adresa danas nepoznata.