GWADAR

Pucnjava u luksuznom hotelu u Pakistanu, najmanje jedna osoba ubijena

11.05.2019 u 16:38

Bionic
Reading

Najmanje jedan muškarac je ubijen u subotu u napadu naoružanih napadača na luksuzni hotel u Gwadaru, gradu na jugozapadu Pakistana gdje je Kina izgradila luku u sklopu velikog projekta bilateralnih ulaganja, objavila je pakistanska vojska

Separatistička skupina Vojska oslobođenja Balučistana (ALB) preuzela je odgovornost za napad na društvenoj mreži Twitter.

Trojica terorista su pokušali ući u hotel Pearl Continental u Gwadaru, jedan čuvar im se suprostavio, teroristi su pucali i ubili ga, navela je vojna ćelija za komunikacije u priopćenju.

Policija je opkolila to područje. Gosti hotela su evakuirani, a teroristi opkoljeni, izjavio je glasnogovornik vojske, prenosi AFP.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Balučistana Ziaullah Langu rekao da je nekoliko naoružanih muškaraca ušlo u hotel Pearl Continenla gdje su otvorili vatru.

Najnestabilniju i najsiromašniju pokrajinu Balučistan pogađaju etničke, vjerske i separatističke pobune, a u regiji djeluje nekoliko militantnih skupina, uključujući pakistansku talibansku skupinu Tehrik-i Taliban (TTP) i Oslobodilačku vojsku Balučistana.