herman vukušić

Psihijatar o povlasticama za cijepljene osobe: 'To je mjera pozitivne diskriminacije koja je u ovom trenutku čak i poželjna'

06.05.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Psihijatar Herman Vukušić u mogućim povlasticama za cijepljene osobe ne vidi problem: 'Mislim da je to mjera pozitivne diskriminacije koja je u ovom trenutku čak i poželjna'

Psihijatar Herman Vukušić smatra kako bi povlastice za cijepljene osobe bila mjera pozitivne diskriminacije koja je u ovom trenutku čak i poželjna, ali u okviru situacije u kojoj ima dovoljno cjepiva za sve, ali nema interesa za cijepljenje.

'Mi smo sad u toj situaciji. Mislim da bi takve mjere potaknule cijepljenje, pogotovo u mladoj populaciji koja se pokazala kao značajan vektor u širenju virusa, a na koji mi nismo bratili dovoljno pažnje i zato smo u situaciji u kojoj jesmo danas', rekao je Vukušić gostujući na N1 Televiziji.

Dodao je kako je prebolio covid i ležao u bolnici 20 dana. Vukušić ističe kako je covid teška, sistematska bolest, a posljedice osjeća i danas. 

'Ne bih to nikome poželilo. Sjetimo se što se desilo na jesen kad smo prošle godine pred sezonu otvorili granice. Nikad nisam bio zagovaratelj nekih rigidnih mjera, uvijek sam govorio da je cjepivo izlaz iz tunela. Mislim da sad kad ima dovoljno cjepiva treba procijepiti dovoljno nacije za kolektivni imunitet', kaže te upozorava: 

'Mislim da smo još daleko od toga da možemo s velikom sigurnošću proglasiti pobjedu nad ovom pandemijom.'