NEVEN MIMICA UVJEREN

Prve rezultate osjetit ćemo već kroz nekoliko mjeseci

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.03.2012 18:04
  • Objavljeno 31.03.2012 u 17:43
Neven Mimica

Neven Mimica

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica izjavio je danas da je nakon 100 dana obnašanja vlasti Kukuriku koalicije vidljivo da Vlada ide u dobrom smjeru te će se nakon uigravanja u prva tri mjeseca vidjeti da je ovo stvarno koalicijski tim i koalicijska vlada

'Očekivanja su bila velika, što je razumljivo zbog svega lošeg što se događalo proteklih godina, te je teško u 100 dana postići puno. Da Vlada ide u dobrom smjeru pokazuje proračun koji je prvi put u apsolutnom iznosu smanjio javnu potrošnju, a i cijelim sklopom mjera istovremeno je uspostavljena ravnoteža između proračunskih restrikcija i poticaja u gospodarstvu, kazao je Mimica odgovarajući novinarima na pitanje o prvih 100 dana vladanja.

Za rast investicija po Vladinu programu kazao je da će se već kroz nekoliko mjeseci osjetiti prvi rezultati investicijskog zamaha. U prvih je 100 dana vladanja referendumom prihvaćeno pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, a ratificiran je i sporazum o pristupanju EU u Saboru, što je veliko postignuće, budući da je time stvoren pravni okvir za naše djelovanje u Europskoj uniji, rekao je.

Najavio je da sada dolazi cijeli niz sustavnih zakona u Sabor, neki od njih već idućeg tjedna. Primjerice, to su Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, o HRT-u, o sprečavanju sukoba interesa te uređenja izbornog i političkog sustava kroz proces decentralizacije.

Na novinarsko pitanje kako funkcionira koalicija te hoće li izbjeći zamke Račanove vlade, Mimica je odgovorio da svi koji žele dobronamjerno i analitički gledati na funkcioniranje koalicijske vlade vide da ona djeluje drugačije od koalicijske Vlade iz 2000. godine.

'Stranke ove koalicije imaju vrlo čvrste interese koalicijskog djelovanja na rješavanju zajedničkih problema, što će držati koaliciju zajedno. Za svaku koalicijsku vlast važno je zajedništvo, a ne samo što rade pojedini ministri i pojedine stranke. Mislim da će se nakon uigravanja u prvih 100 dana vidjeti da je ovo stvarno koalicijski tim i koalicijska vlada', rekao je Mimica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi