VEĆ OVOG TJEDNA

Prve 3D igre za PS3

11.06.2010 u 12:46

Bionic
Reading

Prve 3D igre za PS3

Kao što sigurno znate, Sony se još od 2007. godine priprema za implementaciju 3D tehnologije s PlayStation 3 konzolom, a sada je stvar napokon dovršena i stižu prve igre.
 
Prvi korak prema lansiranju 3D tehnologije dogodio se već u drugoj polovici travnja kada je Sony napravio update firmwarea na PS3 konzolama, a ovaj tjedan stižu i prvi igraći naslovi.
U Japanu su već  danas postali dostupni naslovi WipeOut HD, Super Stardust HD i PAIN, kao i demo verzija igre MotorStorm: Pacific Rift.

Ta takozvana stereoskopska 3D kolekcija stajat će vas 29 funti na PlayStation Networku ili besplatno u slučaju da kupite novi 3D Sony Bravia televizor. Oni koji već posjeduju navedene igre, također će patch za 3D moći downloadati besplatno.

'Stereoskopska 3D tehnologija uparena s onom PlayStation Movea omogućuje nam da stvorimo još bolje i realističnije iskustvo',  rekao je Andrew House, predsjednik Sony Computer Entertainmenta za Europu i zaključio: 'PlayStation je stvoren upravo za to – za izvrsnu zabavu.'

I još jedan podsjetnik na kraju: da biste mogli uživati u ljepoti igara u tri dimenzije, morate posjedovati TV koji može reproducirati stereoskopski 3D.