'PREDIZBORNI TEATAR APSURDA'

Prozvana urednica Radio Daruvara odgovara na optužbe

31.05.2013 u 15:41

Bionic
Reading

Povodom teksta 'Predizborni teatar apsurda u Daruvaru' objavljenog na tportalu, reagirala je glavna urednica Radio Daruvara Vlatka Kiš, čijim sukobom interesa u praćenju lokalnih izbora se bavila novinarka Marina Barukčić. Tekst demantija donosimo u cijelosti

'Poštovani, s obzirom na činjenicu da je novinarka Barukčić, koja me je telefonski kontaktirala, odmah pokazala netrpeljivost prema meni i počela me napadati, bilo mi je jasno da će ono što će uslijediti, biti sve osim objektiva. Nadalje, iako sam dobronamjerno upozorila Barukčić da ne vlada tematikom u cijelosti, već samo dijelovima priče koju je iz konteksta izvukao njen poznanik ili prijatelj M. Pejić, a da je cijela priča puno kompleksnija, novinarka Barukčić nije uvažila moju izjavu, nego je nastavila onako kako je i započela, subjektivno, neprijateljski i osuđujući.

Dakle, nikada nije bila tajna moja politička orijentacija, iz samo jednog razloga, jer meni nije problem raditi svoj posao objektivno, za razliku od nazovinovinara, koji tek latentno glume stranačku NEpripadnost.

Nikada nitko za mene NIJE MORAO glasati, na nikakvoj skupštini, posebice ne na Skupštini Radio Daruvara. Jer ja sam tek zaposlenik.

Da, na Skupštini se glasalo za direktoricu, što ja nisam. Moje glasanje na izborima ne tiče se nikoga pa ni Barukčić, koja ovime samo dokazuje svoju neprofesionalnost, kao da je bitno kome je svoj glas dala Vlatka Kiš…????

Što se tiče sporne konferencije za novinare, ona je transparentno objavljena na web stranici Radio Daruvara, koju niti želim sakriti niti smatram da sam išta na njoj napravila što bi me kompromitiralo kao glavnu urednicu. Iskoristila sam svoje pravo i samo sam radila posao za koji sam i plaćena. Na kraju krajeva, iskoristila sam istu i na njoj postavljala pitanja, kao i na svakoj drugoj konferenciji. To isto pravo, imali su kao i ja, i svi ostali prisutni novinari, za Bjelovarski list – Snježana Sabo, kao i Mato Pejić – Jednota. Zašto oni nisu reagirali na ovoj konferenciji, zašto nisu postavljali pitanja (osim jednoga od strane S. Sabo), ne znam. Ispred sebe su imali mikrofone i nitko ih nije niti u jednom momentu sprečavao.

Problemi oko moga rada upravo su započeli, 15 minuta poslije konferencije za novinare, kada me je telefonski kontaktirao g. Mioč, (17. na Županijskoj listi gosp. Damira Bajsa) tražeći da dođe ispričati svoju priču na radiju, a ja sam ga poistovjetila sa svim ostalima kandidatima, za koje su do sada vrijedila ista pravila, na što se on sručio na mene i po stranačkoj liniji.

Moja jedina greška u cijeloj ovoj priči jest samo jedna, a to je da sam povrijedila ego i rekla NE pojedincima, kojima se to u gradu Daruvaru dosada nitko nikada nije usudio reći.

Za razliku od g. Pejića, koji svoju izbornu kampanju vodi po Facebook profilima, ja svoj posao radim za vrijeme radnoga vremena bez politike i pljuvanja po ikome. Dakle, svoj posao previše volim i poštujem te si nikada ne bih dozvolila ovo što si je dozvolila novinarka Barukčić. Moj posao je nepristran, objektivan, bez predrasuda... Samo što se to nažalost u pojedinim momentima ne sviđa svima, kao što je to primjerice i u ovom slučaju.

I ono što moram istaknuti, na kraju je, svakako, nitko me neće ucjenama i zastrašivanjem spriječiti da svoj posao i u buduće radim ovako, objektivno i nepristrano, sakupljajući i provjeravajući informacije, a sve u cilju informiranja slušatelja Radio Daruvara.

U prilogu ću vam, poštovani, poslati i emisiju, koju sam ja vodila, a to je sučeljavanje upravo kandidata za župana BBŽ-a. Njih šest u prvom krugu, pa vi slobodno procijenite, jesam li ja to odradila objektivno ili subjektivno, ne zaboravite, jedan od njih bio je i Vedran Babić. Sporno sučeljavanje poslušajte OVDJE!

Uz dužno poštovanje, Vlatka Kiš'