VIŠE STOTINA LJUDI

Prosvjedni protiv demokratske konvencije

03.09.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Nekoliko stotina osoba prosvjedovalo je u nedjelju popodne na ulicama grada Charlottea u Sjevernoj Karolini protiv održavanja demokratske konvencije.

'Dobrodošli u Charlotte, Wall Street juga' SAD-a, moglo se pročitati na transparentu prosvjednika blizu parka Frazier u Charlottei, vezano uz ekonomski bum tog grada na jugoistoku SAD-a koji se često citira kao model pravilnog rasta zadnjih godina.

U Charlottei u utorak počinje nacionalna konvencija Demokratske stranke čiji će kandidat Barack Obama pokušati osvojiti novi mandat na predsjedničkim izborima 6. studenoga.

Charlotte je i sjedište nekoliko velikih imena američkih financijske industrije, među kojima Bank of Americe i Wells Farga, kao i kompanija Philipa Morrisa te energetskog diva Duke Energyja.

Prosvjed koji je okupio najmanje 300 osoba, posebice mladih, organiziran je na poziv više udruga među kojima pokreta Occupy te mirovnih i ekoloških skupina, kao i skupine za zaštitu ilegalnih imigranata. Organizatori su bili najavili da će na skup doći više tisuća osoba.