NA RAČUN POREZNIH OBVEZNIKA

Prostituirala se i nakon što je prijavila Straussa-Kahna

03.07.2011 u 17:01

Bionic
Reading

U hotelu Brooklyn gdje ju je smjestio Ured okružnog tužitelja, nastavila je primati svoje regularne mušterije i to na račun poreznih obveznika, tvrde izvori dobor plaćenog tima

Sobarica koja je optužila Domiquea Straussa-Kahna nije bila samo hotelska prostitutka u Sofitelu, ona je s istim djelatnostima nastavila i u hotelu u koji su je istražitelji smjestili nakon što je Straussa-Kahna prijavila. Prva dva tjedna bila je pod cjelodnevnom stražom kako bi je zaštitili od mogućih ucjena od strane odvjetničkog tima DSK-a ili čak fizičkih napada. Potom je, oko 1.lipnja, pažnja popustila. Gvinejka je odvođena na ispitivanje kod istražitelja i vraćana natrag, ali je u međuvremenu radila što je htjela. Uskoro je u hotelu Brooklyn, gdje je bila smještena, nastavila primati svoje regularne mušterije i to na račun poreznih obveznika. Ekskluzive su to newyorškog tabloida New York Post, koji svoju priču bazira na anonimnom izvoru bliskom odvjetničkom timu.

Iste su novine iznijele i svoju verziju što se zaista zbilo u Sofitelu. Prema njihovim informacijama, sobarica je bila dobro upućena i unaprijed se spremila za susret sa Straussom-Kahnom, znajući da je riječ o čovjeku koji ima puno novca. Zatekla ga je u sobi i priuštila mu oralni seks, a kada je zatražila da joj plati, DSK je odbio. Ona je inzistirala i potom su se potukli, poslije čega je čelnik MMF-a napustio sobu u žurbi, zaboravivši u strci mobitel s važnim kontaktima i podacima MMF-a.

Nema sumnje da taj list informacijama puni dobro plaćeni odvjetnički tim koji je DSK angažirao. Guardian navodi da je još na samom početku slučaja odvjetnički tim konzultirao agenciju TD International koju vode bivši agenti CIA-e.

Njegov je tim, pisale su već novine, prikupio i na uvid tužiteljstvu dostavio brojne podatke koji kompromitiraju navodnu Kahnovu žrtvu. Pitanje je, u informacijskom ratu koji se sada vodi, hoćemo li ikada doznati što se stvarno odvijalo u sobi 2806. Mediji se sve više okreću prema okružnom tužitelju Cyrusu Vanceu Jr-u, tvrdeći da bi ga gubitak još jednog slučaja možda trebao stajati posla. Sin pokojnog mirovnog posrednika iza sebe već ima neuspjelu tužbu za silovanje u kojoj su dvojica policajaca bila optužena za silovanje pijane žene u East Villageu.

Odvjetnik Kenneth Thompson najavio je da će se njegova klijentica, 32-godišnja Gvinejka, uskoro otkriti javnosti i ispričati svoju priču. To bi moglo nanijeti novu štetu imageu političara koji razmišlja o kandidaturi za francuskog predsjednika. Thompson tvrdi da optužbe za silovanje ne smiju biti odbačene jer njegova klijentica ne mijenja iskaz u dijelu koji se tiče napada te da ima fizičke tragove napada na tijelu.