ZBOG JEDNE OSOBE

Propalo formiranje vukovarskog Gradskog vijeća

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.07.2014 12:57
  • Objavljeno 17.07.2014 u 12:57
Ivan Penava

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Nije uspjela konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća koja je održana danas u tome gradu jer se vijećnici nisu uspjeli usuglasiti oko izbora predsjednika vijeća

U ime koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ za predsjednika vijeća bio je predložen Igor Gavrić iz HSP Ante Starčević za kojega je glasovalo deset vijećnika HDZ-a i HSP AS, a isto toliko vijećnika SDP-a, HNS-a, SDSS-a i SNS-a bilo je protiv.


Nije prošao niti protuprijedlog SDP-a, koji je za predsjednika Gradskog vijeća predložio svoga člana Gorana Bošnjaka, protiv čijeg izbora su glasovali vijećnici HDZ-a i HSP AS. Sjednici Vijeća nije bila nazočna vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja je u javnosti percipirana kao vijećnica koja bi mogla donijeti prevagu u konstituiranju Gradskog vijeća Vukovara.

'Ne mogu vjerovati da vijećnici nisu prepoznali važnost podizanja ruku i iskazivanja podrške kandidatu koalicije koja je dobila najviše glasova u nedavnim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Vukovara', izjavio je nakon sjednici vukovarski gradonačlenik Ivan Penava (HDZ).

U Gradskom vijeću Vukovara HDZ ima sedam vijećnika, po četiri vijećnika imaju SDP i SDSS, tri vijećnika HSP Ante Starčević', te po jednog vijećnika HNS, SNS i HDSSB.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!