STRAVA NA JARUNU

Pronađeno truplo rezano je kirurški precizno

09.03.2010 u 20:19

Bionic
Reading

Slagalica strave na Jarunu danas još nije sastavljena. Nakon što su kanuisti u ponedjeljak poslijepodne u jednom rukavcu pronašli trup nepoznatog muškarca , istražitelji su danas popodne pronašli i obje noge

Prizor je bio stravičan, a vidno uznemireni policajci pronađene dijelove tijela otpremili su na Zavod za sudsku medicinu. Još uvijek se traga za glavom i obje šake. U jezercu je ležalo oko mjesec dana, piše Jutarnji list

- MUP još nije poslao nikakvu obavijest Interpolu dok se ne ustanovi identitet, ali ćemo provjeriti popise nestalih u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. DNK s trupla provući će se kroz DNK bazu MUP-a - kazao nam je Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

Kako se neslužbeno doznaje u istragu o lešu nađenom na Jarunu uključila se SOA. Prikupljaju se i informacije i iz kriminalnog miljea.

- Truplo je plutalo na površini. Golo, bez šaka, glave i nogu. Bilo je napuhnuto i plavo. Zgrozili smo se. Prijatelj mi je na početku treninga rekao da je u nedjelju vidio nešto kako pluta, međutim nije se usudio ni pogledati - prepričao nam je detalje svog stravičnog otkrića Igor G., kanuist iz Kanu kluba Končar, inače hrvatski reprezentativac. Leš je isplutao kroz gusto žbunje oko 150 metara od trening staze za kanu na Jarunu. Učinilo mu se kako tijelo nije raspadnuto već su udovi namjerno rezani i to prilično precizno.

To potvrđuju i neslužbene informacije sa Zavoda za sudsku medicinu. Stručnjaci su navodno utvrdili da su udovi odrezani kirurški precizno te da je osoba koja je to učinila profesionalac jer su čisti, precizni i anatomski logični.

Osoba koja je odrezala udove i glavu vrlo vjerojatno ima sličnih stručnih iskustava i moglo bi se čak raditi i o mesaru ili osobi koja je već odsijecala udove s ljudskog tijela. Sudski medicinari čak znaju i kojom vrstom noža je to učinjeno. Glava je odrezana zajedno s vratom do ramena, ruke su precizno odrezane između šaka i laktova, a obje su noge od tijela odvojene od čašica. Upravo ta posljednja činjenica upućuje na to da je ovo djelo profesionalca koji je znao gdje najlakše odvojiti udove.

Potvrđeno je i da je riječ o muškarcu, a na Zavodu za sudsku medicinu jučer su izuzeli i uzorak DNK.

Budući da je policija tek jučer oko podneva ogradila široki pojas oko vodenog rukavca u kojem je pronađeno truplo nepoznatog muškarca, građani su dotad nesmetano mogli prolaziti pokraj mjesta ovog stravičnog pronalaska.