posebna regulacija

Pronađena velika protubrodska mina u lošinjskom akvatoriju

05.03.2024 u 21:25

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska u utorak je izvijestila da je u području lošinjskog akvatorija pronađena protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata koju će se morati izmjestiti i neutralizirati na drugom mjestu

Kako navodi policija, riječ je o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno.

Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog njenih značajki, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska pa je izrađen plan premještanja i neutralizacije mine. U tom planu je niz aktivnosti u kojem su uključeni Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, Policijska uprava primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe, komunalna i trgovačka društva.

Postupak premještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima što će utjecati na odabir dana kad će se to obaviti.

Zbog toga će se točne lokacije posebne regulacije kretanja i datum premještanja mine objaviti pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Zbog sigurnosti građana tog dana, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom dijelu Malog Lošinja, a većina grada će funkcionirati neometano i bez ikakvih ograničenja, istaknuto je u policijskom priopćenju.