VREMENSKA PROGNOZA

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, u nedjelju pad temperature

22.03.2024 u 06:50

Bionic
Reading

Danas promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, dulja i češća na Jadranu. Uglavnom će u unutrašnjosti lokalno pasti malo kiše, no poneki pljusak moguć je i uz dalmatinsku obalu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za petak

Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu prijepodne bura, podno Velebita jaka, na udare mjestimice i olujna, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20 °C.

'Subota će na kopnu ponegdje početi s maglom, a zatim većinom sunčano, kao i vrlo vjerojatno u ponedjeljak. No već potkraj subote može biti kiše, a u nedjelju prolazno oblačnije uz kišu, u višem gorju i susnježicu i snijeg. Umjeren do jak jugozapadnjak u noći na nedjelju okrenut će na sjeverni i sjeverozapadni vjetar uz pad temperature, a zatim oslabjeti.

Na Jadranu u nedjelju promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito u Dalmaciji, a subota i ponedjeljak bit će pretežno sunčani. U subotu jugo u jačanju, najprije na sjeveru, zatim prolazno sjeverozapadnjak i bura uz nižu temperaturu. Početkom idućeg tjedna ponovno okreće na jugo', prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.