KAOS U ZAGREBU

Prosvjed taksista je nelegalan: Stotinama taxi vozila zagušili promet, a nisu se javili policiji

21.06.2017 u 06:47

Bionic
Reading

Prema procjenama, 600 do 700 taxi vozila zakrčilo je u srijedu ujutro prometnu Vukovarsku ulicu u Zagrebu u znak prosvjeda protiv Ubera. Došlo je do velikih prometnih gužvi, a na neko vrijeme bio je obustavljen promet i Ulicom Hrvatske bratske zajednice. Kako doznaje tportal, ovaj prosvjed i ovakva blokada prometa nisu najavljeni zagrebačkoj policiji

Kako je priopćeno iz policije, u Zagrebu je otežan promet zbog prosvjeda taksista iz cijele Hrvatske koji su parkirani u Vukovarskoj ulici na potezu od Savske ulice do Ulice Hrvatske Bratske Zajednice. U koloni je više stotina taksi vozila. 

Na neko vrijeme bio je zaustavljen promet Ulicom Hrvatske bratske zajednice te preusmjeren na Slavonsku. Promet je oko devet sati uspostavljen.

Taksisti udruženja Radio Taxi Zagreb, kojih je ukupno više od 900, ali i taksisti tvrtke Eko Taxi te ostali taksisti koji nisu ni u kakvom udruženju, prosvjeduju zbog činjenice da rad Ubera u Hrvatskoj još nije zabranjen. Naime, podsjećaju da je resorni ministar prometa Oleg Butković krajem prošle godine ustvrdio da Uber posluje nezakonito, a isto je, kažu, u ožujku ove godine kazao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

U nepreglednoj koloni taxi vozila nisu uočena vozila tvrtke Taxi Cammeo.

Uz to, taksisti tvrde da svakodnevno pristižu presude prekršajnih sudova u korist RH 'koje potvrđuju da je rad Ubera nezakonit'.

Predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreb Jozo Kovačević za tportal je kazao da nikakvih izjava za novinare nema do 13 sati kada bi trebala biti konferencija za medije, najvjerojatnije ispred Ministarstva gospodarstva u Vukovarskoj ulici. Upitan hoće li ih netko iz Vlade primiti na sastanak, samo je ponovio da nema nikakvih izjava.

Prosvjedu su se pridružili i taksisti iz drugih gradova. Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, tvrdi za Jutarnji list da se okupilo između 600 i 700 vozila te da su došli iz cijele države, od Dubrovnika preko Zadra do Istre. Prema njegovim riječima, ovo je spontano okupljanje.

Tportal doznaje kako taksisti prosvjed nisu prijavili niti su za njega dobili odobrenje PU zagrebačke.

  • +14
Prosvjed taksista u zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Uskoro više ...