PAHULJE DO KRAJA TJEDNA

Promet stabiliziran, novi snijeg već popodne

16.01.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Za razliku od proteklih dana, jutros nema poteškoća u prometu na zagrebačkim ulicama. Iz ZET-a su izvijestili da su sva planirana vozila u tramvajskom i autobusnom prometu izašla iz spremišta te da prometuju svojim redovitim trasama

Moguća su tek odstupanja od voznog reda, koja su uzrokovana zimskim uvjetima u gradu. Inače, glavne prometnice su očišćene te se do novog snježnog pokrivača, ne očekuju veće poteškoće.

Kakvo nas točno vrijeme očekuje u nastavku dana, otkriva nam Dunja Plačko-Vršnak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

'Danas se ponovno očekuju nove snježne oborine, pri čemu se glavnina oborina očekuje sredinom dana, poslijepodne i u noći na četvrtak. Na zagrebačkom području može pasti i više od deset centimetara novog snijega. Dakle, ovaj snježni pokrivač, koji već sad postoji vjerojatno će se podebljati i za više od deset centimetara', kaže Plačko-Vršnak.

Slično vrijeme očekuje nas i u idućih nekoliko dana.

'Mogu reći da se povremeno snijeg očekuje i u četvrtak i u petak. Međutim, on neće padati bez prestanka. Malo više ga može biti ponajprije krajem četvrtka, u noći na petak i tijekom petka. Općenito, to je sada procjena, u sljedeća tri dana na zagrebačkom području bi možda moglo pasti između 20 i 30 centimetara novog snijega', ističe Plačko-Vršnak


Dobra vijest je ta da se temperatura neće značajno mijenjati. Trenutačno smo na ništici, a slično će ostati do subote.

'Međutim, u subotu ujutro možda bi se moglo dogoditi da temperatura zraka na zagrebačkom području bude i ispod minus pet stupnjeva, jer očekujemo da će se u noći naoblaka djelomice raskinuti. U subotu bi onda moglo biti i možda kraćih sunčanih razdoblja i u subotu mogu reći, imamo jednu pauzu od oborina. Dakle, nemamo više ni kiše niti snijega', otkriva Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Pauza će trajati kratko, novi centimetri snijega očekuju nas već u nedjelju.

'U nedjelju bi ponovno, kako sada stvari stoje moglo biti novog snijega i to možda ponovno negdje između pet i deset centimetara', naglasila je Plačko-Vršnak.