SNJEŽNO NEVRIJEME

Promet otežan u većem dijelu Hrvatske

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 20.12.2009 09:35
  • Objavljeno 20.12.2009 u 09:29
snijeg AUTOPUT

snijeg AUTOPUT

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ante Cizmic

Otežano se vozi u većem dijelu zemlje zbog snijega i poledice, javlja Hrvatski autoklub upozoravajući vozače da na put ne kreću bez zimske opreme

Za sav je promet zatvorena državna cesta D 25 Gospić-Karlobag. Dionicom Jadranske magistrale (D 8) Senja i Karlobag, te državnom cestom D 27 Obrovac-Gračac smiju prometovati samo osobna vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

Riječ je o cestama D 1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin (Lička magistrala), D 23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Gospić, D 42 Saborsko- Poljanak-Selište, D 50 Žuta Lokva-Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 506 Dobroselo-Mazin, D 522 Udbina-G.Ploča, D 217 G.Vaganac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević, D 60 Sinj-Trilj-Imotski, D 62 Zagvozd-Metković-Vrgorac, D 39 Aržano-Gornja Brela i kao i na većini državnih cesta u Zadarskoj županiji.

U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju: A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, B 6 Kikovica-Rijeka/čvor Orehovica, D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Rijeka (stara cesta kroz Gorski kotar),

D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar i D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog, kao i na većini državnih cesta u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj.

Na cestama Samoborskog i Žumberačkog gorja obavezna je zimska oprema.

Paškim mostom i Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja zabranjen je promet za I.skupinu vozila (autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle), a Jadranskom magistralom (D 8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostoroma).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, te na A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić.

Na riječkoj obilaznici, do 16 sati, za sav promet zatvorena je dionica Orehovica-Škurinje u oba smjera, zbog radova. Vozi se obilazno kroz Rijeku.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove redovito.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi