Proljetna juha za obožavanje

Proljetna juha za obožavanje

10.04.2012 u 18:38

Bionic
Reading

Za pripremu ove juhe treba vam gotovo jednako vremena kao i za onu iz vrećice. Ako ste pak vrećicojuhac, koristite eko kockicu za juhu (što god to značilo i bilo). Kad je probate, juhu, ne samo kockicu, zaljubit ćete se. Do obožavanja. Ziher!

Najbolja proljetna juha ikad! S klicama mladog graška, rotkvicama,mladim lukom, češnjakom, đumbirom i svježim, ničimzačinjenim tofuom. Spravila sam je s povrtnimtemeljcem iz - kockice :).

Kupljene tamo gdje ste čovjek, na policizdrave hrane. Preporučam i onu koja se nalazi tamo gdje, valjda nistečovjek, a kupujete gotovo isto kao i tamo gdje jeste, na glavnomgradskom trgu. U Zagrebu.


Svježi, nezačinjeni Tomarov tofu (najbolji!), klice mladog graška kupljene kod Brankice na Dolcu i krekeri iz onog, drugog, gdje niste čovjek ;)


Rotkvice valja tanko naribati ...


... mladi češnjak nasjeckati

Dakle, ako nemate vremena ili vam se ne da pretvoriti grincajg u povrtni temeljac, poslužite se kockicom. Mene zanimao okus s kockica temeljcem pa sam testirala.
Zbog količine svježeg povrća, a vjerojatno i kvalitete eko kockice, nije se osjetio kockica štih i bilo je preeefiinooo i preeebrzooo

Superbrzi recept, nema šta! Spravljiv i na poslu. Svježe, nasjeckano i dinstano povrće u lunchbox, eko kockicu pride, zdjelicu i kipuću vodu iz automata imate na poslu. I eto juhe!

za 4 tanjura juhe

1 žlica biljnog ulja
2 režnja ili 2 mlada češnjaka
1 žlica naribanog korijena svježeg đumbira
4 žalice povrtnog ili pilećeg temeljca
(ili bio/eko povrtna kockica prelivena s 1/2 l kipuće vode)
sol, papar
1 tofu narezan na kockice
1 šalica klica mladog graška
4 veće tanko narezane rotkvice
2 nasjeckana mlada luka
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica rižinog octa ili sok 1, 2 limete

U loncu za kuhanje juhe zagrijte ulje i ubacite naribani đumbir i nasjeckani mladi češnjak. Prodinstajte i pazite da ne spržite češnjak. Prelijte sve povrtnim temeljcem
i pustite da (u)zavrije.


U tanjure ili zdjelice za juhu stavite klice mladog graška, naribane rotkvice, kockice svježeg tofua i nasjeckani mladi luk


Ovako izgleda proljeće u zdjelici :)


Svježi đumbir, limeta i klice mladog graška su - it sastojci


Ovako izgleda lonac pun sreće! :9


Prelijte povrće tekućinom iz lonca ...


... promiješajte i začinite sezamovim uljem, rižinim octom (ili sokom limete) i poslužite

Uz juhicu se počastite kakvim finim krekerom ili tostiranim kruščićem/pogačom od kozjega sira i ružmarina ... khm, pardon, preuzelo me gurmansko snatrenje ;).


Ma ova je juha jedna - ljubaf! Brza, svježa, ukusna i topla. Unbelievable!