humanitarna akcija Pomozimo Patriku:

Prognoze su bile poražavajuće, ali dječak je počeo govoriti. Sada bi mogao i prohodati ali treba pomoć

27.02.2018 u 16:01

Bionic
Reading

Patrik Vidović se cijeli svoj život bori sa cerebralnom paralizom, epilepsijom i još nizom drugih dijagnoza. Otežano se kreće i govori, no ima šanse prohodati. Za to mu treba intenzivna rehabilitacija koju, nažalost, država ne pokriva. Stoga, obitelj Vidović koja živi u Gračecu (Dugo Selo) traži pomoć svih dobrih ljudi. Za Patrika će biti organizirana humanitarna utrka Patrikov put nade

S novom robotskom neurorehabilitacijom Patrik Vidović bi mogao napraviti svoje prve samostalne korake. Treba pomoć dobrih ljudi te će biti organizirana dječja utrka za male i one malo veće te utrka građana na pet kilometara koje će se održati 24. ožujka ispred Sportske dvorane Dugo Selo sa početkom u 16 sati.

Patrik Vidović rođen je 1999. iz blizanačke i uredne trudnoće. Komplikacije na porodu rezultirale su carskim rezom kada je Patriku već srce stalo. Reanimiran je, no doživio je veliko oštećenje mozga 4. stupnja. 

Od rodilišta su se dijagnoze samo nizale jedna na drugu: cerebralna paraliza, epilepsija, razni sindromi i poremećaji. Prvi epileptični napadi počinju u dobi od šest mjeseci. Prognoze su bile poražavajuće: jednom riječju 'biljka'. No, obitelj se nije slomila. Uz terapiju lijekovima i fizikalna terapije bila je svakodnevna. Redovni pregledi, kontrole, razni specijalisti postali su dio svakodnevnice. 

Kako vrijeme prolazi pojavljuju se novi pristupi liječenju. Sa 11 godina uz pomoć humanitarne akcije slične ovoj, Patrik kreće na integralnu neurorehabilitaciju kod dr. Roje. Skinut je s lijekova i terapije su mu pomogle da počne pričati i slagati rečenice. Iako se očekivao veći napredak u fizičkom smislu Patrik je nenadano napredovao i intelektualno. Zahvaljujući tim vježbama sad je spreman za novu terapiju a to je robotska neurorehabilitacija.

Očekivani troškovi penju se i do 150.000 kn. Obitelj to ne može samostalno financirati i zato trebaju pomoć. Sudjelovati mogu svi koji se prijave i uplate minimalnu donaciju od 20 kuna. Donacije  se mogu dati na račun otvoren u Zagrebačkoj banci. IBAN : HR8823600001502245352 A

Na utrku se zainteresirani mogu prijaviti ovdje: https://goo.gl/tvZv2j