DRUŠTVO S TEAM BUILDINGA

Prognanik iz SDP-a Saucha jednom je nogom u HNS-u. Što on kaže o tome?

03.10.2017 u 14:16

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Tuhelju su se okupili najistaknutiji HNS-ovci na stranačkom team buildingu. Više od svega pažnju javnosti privukla je fotografija na kojoj jedan pored drugog sjede bivši šef HNS-a Ivan Vrdoljak i bivši SDP-ovac Tomislav Saucha, što je potaknulo nagađanja o tome hoće li se bivši SDP-ovac učlaniti u HNS

Nekadašnji šef kabineta premijera Zorana Milanovića, a nakon poraza lijeve koalicije na lanjskim izborima saborski zastupnik SDP-a Tomislav Saucha od ljetos djeluje kao nezavisni zastupnik unutar Kluba zastupnika HNS-a.

'Član sam HNS-ova kluba zastupnika, dijelim njihove vrijednosti i nastavit ću djelovati u sklopu HNS-ova kluba. Hoću li ulaziti u stranku ili neću, to ćemo vidjeti', rekao je Tomislav Saucha za tportal odgovarajući na pitanje hoće li se učlaniti u HNS jer je već član njihova saborskog kluba zastupnika.

Rekao je da je na HNS-ov stranački team building u Tuhelju bio pozvan zato što u Saboru djeluje unutar njihova kluba zastupnika.

Tomislav Saucha u Saboru Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

U Tuhelju se prošlog vikenda okupilo 50-ak najistaknutijih članova HNS-a iz cijele Hrvatske. Osim najužeg stranačkog vodstva, pozvani su njihovi saborski zastupnici te predsjednici HNS-ovih županijskih i regionalnih organizacija. U Tuhelju je bila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja nije članica stranke, ali je u HNS-ovoj stranačkoj kvoti ušla u vladu Andreja Plenkovića.

Na stranačkom team buildingu HNS-ovci su raspravljali o dugoročnoj strategiji i programu, o poziciji HNS-a u HDZ-ovoj vladi, ali i o predstojećim unutarstranačkim izborima na kojima će se u prosincu birati novi šef HNS-a te članovi najužeg vodstva. Službeno, informacija o tome tko će na mjestu šefa stranke zamijeniti Ivana Vrdoljaka - jer Predrag Štromar nakon Vrdoljakova odlaska s čela vodi HNS samo kao vršitelj dužnosti predsjednika - zasad nema.

Neslužbeno se može doznati da Ivan Vrdoljak još nije donio konačnu odluku planira li se vratiti na čelo stranke te kako je zasad skloniji opciji da predsjednik bude netko drugi, a da on HNS-u doprinese s neke druge stranačke funkcije.

'Još nije poznato koga će za novog predsjednika stranke predložiti Predsjedništvo HNS-a. Ono što je zasad jasno je da to neće biti Predrag Štromar, s čime se i on složio. Naime, u ovoj situaciji Štromar kao potpredsjednik Vlade ima jako puno posla i ne bi mogao istovremeno biti predsjednik stranke. A što se Ivana Vrdoljaka tiče, mogu vam reći da njega na čelu HNS-a žele vidjeti neki članovi stranke, a pogotovo mlađi HNS-ovci', tvrdi naš izvor iz vodstva HNS-a.

Kaže da su provodili istraživanja raspoloženja birača i da najbolje stoje Vrdoljak i ministrica Blaženka Divjak.

'Da ne bude nikakve zabune, Divjak će ostati ministrica, ali ona neće ući u stranku', kaže izvor tportala.

Predsjedništvo HNS-a ima najviše mjesec dana da 'izmisli' novog kandidata za šefa stranke, jer, kako doznajemo, njihov prijedlog mora biti na dnevnom redu sjednice Središnjeg odbora HNS-a 11. studenoga. Konačnu odluku o tome tko će iduće četiri godine voditi HNS donijet će delegati na izbornom saboru stranke 17. prosinca.

  • +21
Sva lica Tomislava Sauche Izvor: Pixsell / Autor: tportal/montaža