OKOVANI LEDOM

Proglašena elementarna nepogoda za područje Fužina i Čabra

02.02.2014 u 12:17

  • +17

Led i snijeg otežavaju promet

Izvor: Cropix / Autor: Davor Zunic / CROPIX

Bionic
Reading

Gorski kotar okovan je ledom. Led je zahvatio stabla, električne vodove, kuće i vozila te je u potpunosti blokirao život u Gorskom kotaru, a Gorani ne pamte ovakve probleme uzrokovane vremenom. Primorsko - goranski župan Zlatko Komadina proglasio je prijepodne elementarnu nepogodu za područje Fužina i Čabra

'Održali smo jutros izvanrednu telefonsku sjednicu Stožera i krenuli smo na teren. Dodatno su tijekom noći mobilizirane snage interventnih policajaca, pogotovo vatrogasaca. Ceste su zatvorene i apel je da ostanu zatvorene dok ih dežurne službe i policija ne otvore. Građani se mole da slušaju upute dežurnih službi. Situacija je takva da samo dežurne interventne postrojbe mogu, pa čak ni one ne mogu proći i da se vodi računa o sigurnosti vatrogasaca, policajaca i svih ostalih", rekao je župan Komadina, koji danas s dežurnim službama obilazi Gorski kotar.

"Pucaju šume, ruše se drveća, grane i cijela stabla na cestu. Uz pomoć Hrvatskih šuma i strojeva se sklanjaju s ceste da bi se barem mogli probiti ako bude potrebe vatrogasci, hitna ili određene druge interventne postrojbe. U trenutku su i bez struje i telefona. Ekipe elektroprivrede su na terenu", kazao nam je župan Komadina.

Pitali smo ga i kako će izgledati početak novog radnog tjedna za Gorane.

Tajnik Stožera kontaktira sa svim načelnicima. Vidjet ćemo stanje na terenu i onda ćemo kroz dan, a najkasnije sutra ujutro donijeti daljnje mjere. Što se škola tiče, to ćemo riješiti večeras tako da će svi biti upoznati ako bude potrebe da djeca ostanu kod kuće".

Više detalja o situaciji u Gorskom kotaru i svim eventualnim mjerama, župan Komadina iznijet će sutra prijepodne na svom redovitom press kolegiju.

Inače, zbog puknuća vodova na dalekovodu koji su pali na kolnik zatvoren je noćas dio autoceste Rijeka Zagreb, pa se vozila preusmjeravaju preko A1, na Žutu lokvu i Senj, prema Rijeci. Prema Zagrebu se danas iz Rijeke, i obrnuto, ne može ni starom cestom kroz Gorski kotar, a zatvorena je i željeznička pruga između kolodvora Ogulin - Rijeka.

313079,313062,312639,311729