NATJECANJE U ISPIJANJU ŠLJIVE

Proglašen rakijski delija u Pranjanima

15.02.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Proglašenjem pobjednika u Pranjanima na padinama Suvobora završena je osma Rakijada, natjecanje u ispijanju šljivovice. Pojedinačni pobjednik od 20 natjecatelja iz četiri ekipe je Dragan Filipović (32) iz Gornjih Branetića s Rajca, koji je poslije pet disciplina ostao na nogama i primio nagradu i lentu Rakijski delija 2010, piše internetski portal Politika.rs

Najbolja ekipa je Joks iz Mladenova u Vojvodini čiji su natjecatelji popili najviše rakije i skupili najviše bodova po disciplinama. Nagradu za najbolju prepečenicu dobio je Kostadin Stanković iz Gornje Trepče kod Čačka.

'Ekipe su na početku dobile po 700 grama rakije, pa kad to ispiju idu na prvu disciplinu - prijelaz preko grede duge pet metara, zatim slijedi novo pijenje i vučenje rakije 'na nategu', ocjena brenda i recitiranje brzalica', kazao je tajnik žirija Milan Krunić

Ove godine održano je i natjecanje u pripremanju ravnogorske gibanice i pobjednik je Milijana Bralović iz Pranjana. Gibanice, slanina, sir i crni luk služeni su natjecateljima kao predjelo.

Kako je agenciji Beta izjavila domaćica Rakijade Ljiljana Bralović, natjecatelji i posjetitelji popili su ukupno 124 litre rakije, a pripremana je i 'vruća' i sve je bilo besplatno.

Svaka ekipa imala je po jednog člana koji nije smio piti jer je bio zadužen za prijevoz natjecatelja, pa je svaki prošao alkotest i tek poslije toga je dobio ključeve automobila.