KARABATIĆ VS. NIŽIĆ

'Profesor me pitao volim li lizati'

Bionic
Reading

Ava Karabatić, optužena za ucjenjivanje profesora Živka Nižića, zanijekala je optužbe, tvrdeći da je novac bio profesorov dar kada je rekla da odlazi iz Zadra. 'Zbog profesora Nižića i njegovih maltretiranja mislila sam se prebaciti na studij u Zagreb, nisam više mogla trpjeti da me ponižava, zove me i upućuje poruke seksualnog, ali i prijetećeg sadržaja. Nije istina da sam s dečkom i majkom pokušala ucijeniti profesora za 2000 eura', kaže Karabatićka

ZADAR - 'To je bio njegov dar kada je čuo da se zbog njega želim maknuti iz Zadra i da sam o svemu obavijestila obitelj i dečka, a o preostalih 7000 eura koje je profesor dao nisam znala ništa i to je bez mog znanja učinio moj dečko', ispričala je Ava Karabatić, piše Večernji list. Podsjetimo, ta je 21-godišnjakinja iz Splita, studentica talijanskog i latinskog jezika na Sveučilištu u Zadru, u srijedu s dečkom Špirom Miličićem (24) i majkom Sanjom Karabatić (39) uhićena zbog sumnje da su ucjenjivali pročelnika Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru Živka Nižića i uzeli mu 9000 eura ucjenjujući ga zbog kompromitirajućih SMS poruka Avi Karabatić.

Osramoćeni Nižić

Profesor Živko Nižić danas je bio nedostupan novinarima, koji su ga tražili kodkuće i na poslu. Budući da su se pojavile tvrdnje da je profesoruznemiravao više studentica, novinari Večernjaka su na Sveučilištupotražili studentice talijanistike. Samo je jedna pristala govoriti, aona je o Nižiću imala samo riječi hvale.

Nižić smatra da je dovoljnojavno osramoćen, piše Slobodna, dodajući da bi on svoj iskaz idućegtjedna trebao dati istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Anti Aniću.

Ava tvrdi da je ona žrtva i da je četiri mjeseca trpjela ponižavajuće poruke koje joj je upućivao profesor. 'Prevršio je mjeru kad je rekao: 'Mene majka nije dojila, a vi imate tako velike i lijepe grudi.' Nudio mi je tada da postanem njegova asistentica, da će mi iznajmiti kuću na predjelu Dikla, s posebnim ulazom, i da će mi davati pet tisuća kuna mjesečno jer to njemu nije puno. Hvalio se kako predaje u Splitu i u Zadru te da zarađuje više od 20 tisuća kuna, ali i da je upravo dobio poklon, a zapravo mito od četiri tisuće eura. Ne znam od koga i zašto je to dobio, ali to je bilo vrijeme pred prijemne ispite', rekla je Ava za Slobodnu Dalmaciju.

'Čim je neka cura malo zgodnija, čim ima veće grudi, malo zanimljivije oči, kod profesora Živka Nižića će ili pasti ispit ako mu se ne poda ili će prolaziti, ali u tom slučaju mora biti njegova asistentica, živjeti u njegovu unajmljenom stanu u Diklu i biti žrtva njegova iživljavanja. Sve je počelo ovog proljeća kad sam ga srela u gradu, lizao je sladoled i pitao me: 'Voliš li lizati?' Hvalio me da sam najperspektivnija studentica, a kako sam bila članica kazališta mladih na fakultetu, otuda je i dobio moj broj. Puno su mi na početku značile njegove pohvale jer sam sada u najosjetljivijim godinama i onda sam mu, više kao djedu, poslala poruku 'Obožavam vas'', kaže A. Karabatić.

Tvrdi da je tada profesor Nižić nastavio slati poruke, u početku one tipa 'Ljubim ruke', 'Hoćemo li na ručak', da bi sve završilo s 'Čuvajte se, međunarodna droco', 'Zašutila si, droljo', 'Ipak ostajem na faksu'.

'Želim raditi, sada još više nego prije. Želim učiti i završiti fakultet. Ja sam na prve dvije godine studija imala prosjek 4,95 i od Grada Splita primam stipendiju. Volontiram u Crvenom križu, idem u crkvu, radim s djecom i invalidima. Veliki sam vjernik. U pritvorskoj ćeliji, u kojoj sam provela najtežu noć u životu, ostavila sam sličicu Sv. Ante', priča Karabatićka.