zlostavljanje na adu

Ovako je govorio Matanić: Neki tako rješavaju svoje psihopatske seksualne probleme

05.04.2024 u 21:33

Bionic
Reading

Kad su u siječnju 2021. godine na adresu zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti stigle tri neanonimne i osam anonimnih prijava za seksualno zlostavljanje, sve je za Jutarnji list komentirao i redatelj Dalibor Matanić

Rekao je tada za Jutarnji list kako na Akademiji neki od profesora "rješavaju svoje psihopatske seksualne probleme".

'Ponekad su ljudi jednostavno promiskuitetni. No sigurno ima i ozbiljnih situacija, nekonsenzualnih, gdje se netko postavio u poziciju boga, pa uvjetovao nekome da neće dobiti ulogu, napredovati u poslu i slično, ne napravi li neku protuuslugu. To je kategorija seksualnih monstruma koji su ili silovali ili uvjetovali nekoga da da dio svojeg tijela, pa i duše, za neku ulogu', rekao je je prije tri godine Matanić.

Podsjetimo, Matanić je, nakon što Večernji list objavio pričiu o tome kako je neprimjerenim porukama uznemiravao kolegice, na Facebooku objavio status u kojem je sve priznao, izrazio žaljenje i kajanje, kazao kako se već ispričao nekima od njih, ali i da se 'sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga'. Također je dodao da ''tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice'.

Zbog svega s njim je suradnju raskinuo Drugi plan za koji je režirao Novine i Šutnju, a otkazana i suradnja na velikoj europskoj koprodukciji 'Greater Adria' čije je snimanje trebalo početi na jesen.