DRAMA U LONDONU

Prizemljen avion iz Pakistana, uhićena dvojica

24.05.2013 u 18:03

Bionic
Reading

Velika Britanija uputila je u petak lovce Kraljevskih zračnih snaga (RAF) da prate putnički avion Boeing 777 s 297 putnika i članova posade koji je letio iz Pakistana za Manchester, objavilo je ministarstvo obrane u Londonu. Vezano uz ovaj slučaj, sigurnosne snage uhitile su dvojicu muškaraca, koje sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti putnika

LetPakistan International Airlinesa PK709 na relaciji Lahore - Manchester preusmjeren je na aerodrom Stansted istočno od Londona, izjavio je glasnogovornik zračne luke u Manchesteru. Policija u Essexu, koja je zadužena za Stansted kaže da je tijekom leta došlo do 'incidenta'.

Uhićeni muškarci su stari 30 i 41 godinu, a ostali putnici napustili su zrakoplov. Sigurnosne službe izvijestile su kako su svi putnici iz zrakoplova na sigurnom.

'Putnike će ispitati policija kako bi utvrdili o kakvim se točno prijetnjama radi i što su vidjeli tijekom leta. Organizirat će im prijevoz do Manchestera', izvijestili su iz zračne luke.

Jedan putnik koji je napustio zrakoplov izjavio je za BBC da je pilot obavijestio putnike nakon slijetanja da je zrakoplov sletio u Stansted zbog prijetnji. Putnik je rekao da su dvojica muškaraca izvedena iz zrakoplova sa lisicama na rukama.

'Sletili smo i onda je rekao da je netko uputio nekakve prijetnje i da je zato prizemljio zrakoplov', rekao je putnik.

Stansted je jedan od najmanje prometnih londonskih aerodroma, pa stoga i poželjna lokacija u slučajevima sigurnosnih incidenata. Glasnogovornik zračne luke rekao je da se pakistanski zrakoplov nalazi na izoliranom području, a ostatak aerodroma funkcionira kao i obično.

Na aerodrom je povodom današnje sigurnosne prijetnje upućeno deset vatrogasnih vozila.