STANJE U PROMETU

Opet posvuda gužve: Kolona u pokretu od Karlovca gotovo do Rijeke, prometne nesreće...

24.07.2022 u 07:42

Bionic
Reading

Nakon što je u subotu zabilježen dan prepun gužvi na ključnim prometnim pravcima, nedjelja je započela s dvjema prometnim nesrećama. Ovdje pratimo stanje u prometu

Nakon što su, čini se, sanirane posljedice prometnih nesreća kod Lučkog i Gornje Ploče, HAK u 10.30 javlja da je povećana gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar II, na pojedinim dionicama u oba smjera. Posebno velike su gužve Između čvorova Karlovac i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika gdje kolona vozi u pokretu s kratkim zastojima, a oni se nastavljaju i na autocesti prema Rijeci sve do čvora Kikovica.

Prometna nesreća otežava promet i na autocesti A3, gdje se zbog sudara između Okučana i Novske vozi uz ograničenje od 80 km/h.

Ovako je bilo u subotu na naplatnoj postaji Lučko Izvor: Društvene mreže / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Kolnici su mokri i skliski u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

  • +6
Velike gužve na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Zbog veće gustoće prometa vozi se usporeno, u koloni u pokretu, na pojedinim dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka, povremeno u oba smjera. Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa su i na zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), na Krku i Krčkom mostu u oba smjera, duž Jadranske (DC8 ) i Ličke magistrale (DC1), na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, na većini graničnih prijelaza te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.