SLAVA ČEKA IZA UGLA

Prilika za posao, tražit će se pet tisuća statista za 'Winnetoua'

01.05.2015 u 20:33

Bionic
Reading

Winnetou se nakon 50 godina vraća u Hrvatsku, i to već ovoga ljeta. Naime, u kolovozu bi trebalo započeti snimanje filma po knjizi Karla Maya. Producenti iz njemačke Rat Pack kuće pola godine obilazili su Hrvatsku kako bi našli odgovarajuće lokacije

Oduševila ih je netaknuta priroda koja će, kažu, biti izvrsna za snimanje filmskih scena. Na projektu će raditi i 50-ak hrvatskih glumaca te čak pet tisuća statista. Bit će to izvrsna prilika da u zemlji koja od prije nekoliko dana ima manje od 300 tisuća nezaposlenih, njih pet tisuća barem na kratko zaradi koju kunu.

'Za 90 posto lokacija pomislili biste da ste u Americi, a ne u Hrvatskoj. Prelijepo je, toliko velikih, otvorenih prostora kakve ne možete baš naći bilo gdje u Europi', rekao je producent Christian Becker.

Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a, drži da je snimanje 'Winnetoua' sjajna vijest jer osim promocije Hrvatske, odlična je prilika i za domaće filmske radnike, ali i turističku industriju.

'To je dobra vijest za ljude koji se bave filmom jer neće imati slobodnih dana i vrlo lijepo će zaraditi. To je dobra vijest za industriju i za našu prijateljsku turističku industriju', zaključio je Hribar, ravnatelj HAVC-a