PRODAJOM KOLAČIĆA

Prikupljeno 3.200 kuna za škole u Africi

24.12.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Osnovna škola Stjepana Cvrkovića iz Starih Mikanovaca jedna je od škola uključenih u UNICEF-ov projekt 'Škole za Afriku' i to drugu godinu zaredom

Tijekom studenoga projekt Škole za Afriku je bio predstavljen roditeljima na roditeljskim sastancima u školi, a za učenike svih razreda škole organizirane su radionice u školskoj knjižnici gdje su se upoznavali s materijalima o projektu, gledali dokumentarne filmove i natjecali se u kvizu o Etiopiji te se na taj način upoznali s teškim životom stanovnika te afričke države za koju se ovu godinu prikupljaju sredstva u projektu.

'Na početku, cilj nam je bio upoznati roditelje i lokalnu sredinu s projektom, potaknuti humanost, poštivanje različitosti i drugih kultura te osvijestiti djecu i odrasle o važnosti pomoći vršnjacima u Etiopiji', rekla je jedna od voditeljica projekta u OŠ Stjepana Crkovića, učiteljica Ružica Kirchbauer.

Nakon edukacije, djeca, roditelji i učitelji su organizirali akciju 'Prodaja božićnih kolača za djecu Afrike'. Sredstva su prikupljana prodajom suhih božićnih kolača ispred župne crkve Svete Klare u Starim Mikanovcima u nedjelju, 19. prosinca 2010. Učenici svih razreda bili su zaduženi za pripremu suhih božićnih kolačića poput pracni, krancli, medenjaka, šapica i sl., a u pripremi su im pomogle vrijedne mame koje su pripremile čak 280 paketića kolača.

Učenici su s velikim entuzijazmom prodavali kolače unatoč temperaturi nižoj od ništice, a na kraju je prikupljeno čak 3.200,50 kuna!

'Suradnju sa širom društvenom zajednicom namjeravamo i dalje širiti uključujući se u naredne zajedničke projekte. Radujemo se jer i naša škola ima priliku pomoći“' kazala je Tea Kompar, školska knjižničarka i, uz Ružicu Kirchbauer te profesora Đuru Škrgeta, jedna od voditeljica projekta.