LOCIRAN I PRITVOREN

Prijetio Jovanoviću: Da Bog da ti se srpsko sjeme zatrlo, čuvaj me se....

03.12.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Da Bog da ti se srpsko sjeme zatrlo, čuvaj me se, imam štangu, letjet će opet aktovke u zrak. Za dom spremni - zbog ove poruke ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, objavljene na Facebooku, u pritvoru je završio Tomislav Sakač, beskućnik i osuđivani delinkvent, otprije poznat po prijetnjama državnim dužnosnicima, Dragi Krpini i drugima.

Sakač je zadržan u Istražnom zatvoru u Zagrebu po odluci Županijskog suda zbog poruke objavljene na svom zidu na Facebooku, a zbog kršenja zakona prijetnjom visokom državnom dužnosniku, prijeti mu i do pet godina zatvora, piše Novi list.

'Nikakve prijetnje neće me zaustaviti u razotkrivanju kriminala, korupcije, rigidnog desnog konzervativizma i veličanju ustaštva. Dapače, bit ću još glasniji i ustrajniji', izjavio je za Novi list ministar Željko Jovanović nakon objave ove vijesti.

Tako je ministar, umjesto čestitke za rođendan kojega slavi upravo tog dana, 26. studenoga dobio sljedeću poruku prijetnje batinom korisnika Facebook profila pod lažnim imenom, za kojega se kasnije utvrdilo pregledom slika, da pripada Tomislavu Sakaču: 'Htio bih osobno upitati JOVANOVIČA smeče ljudsko kako je to kad te mrzi cijela nacija jer si smeče četničko kako je to kad ti neko na ulici s nekom štangom razvali glavu e to nezna al ako nam se putevi ikad ukrste budeš SAZNO jebem li i sjeme i pleme srpsko i ovo javno kažem AKO TE SRETNEM 100 % ČEŠ PLAKAT I KUKAT…. pitaj onog smrada drago krpina bio je tajnik HDZ kako šljage pucaju usred bijela dana a aktovka leti po zraku na trgu burze KASNIH 90-tih!! ZA DOM….!!!'