MLADI MEĐIMURSKI POLICAJAC

Prijavio korupciju u policiji pa se ubio

23.01.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Mladi međimurski policajac Dino Molnar koji je 21. siječnja ove godine pronađen mrtav u policijskoj odori, a kao uzrok smrti Državno odvjetništvo je utvrdilo da je počinio samoubojstvo službenim pištoljem, prijavljivao je korupciju u policiji te je zbog toga bio sustavno mobingiran

To se može zaključiti iz pismene prijave u kojoj se požalio kako je nakon što je upozorio na slučajeve korupcije postao nepoželjan među kolegama. U pismu koje je objavio Večernji list, a koje je poslao ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću i Unutarnjoj kontroli MUP-a te USKOK-u, stoji kako se svako jutro budi s grčem u želucu.

'Noću se budim i imam noćne more, više nikome ne vjerujem, bojim se za svoj posao, moja egzistencija i posao u ovoj policijskoj postaji upitni su. Kolege se boje raditi sa mnom kao da imam 'zaraznu bolest'. No, usprkos svemu ne gubim žar za posao te svaki dan ponosno odijevam policijsku uniformu i stavljam policijsku značku', stoji u pismu datiranom 24. prosinca 2012. u kojem je naveo primjere koruptivnih radnji u Policijskoj upravi međimurskoj i policijskoj postaji Mursko Središte, a protiv kojih se borio i bio mobingiran.