SIGURNOST U ZAGREBU

Prihvaćen postupak javne nabave vozila za posebne namjene

11.12.2008 u 14:54

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je Poglavarstvo prihvatilo njegovu inicijativu da se kroz postupak javne nabave nabavi vozilo za posebne namjene za potrebe gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama

'Nema razloga da se ne dobije uvid u dokumentaciju te da bilo što bude na putu transparentnosti i poštenog odnosa poreznim obveznicima, bez obzira što zakon predviđa i drugačije', kazao je Bandić, nakon sjednice Poglavarstva, upitan zašto je postupak nabave vozila za posebne namjene prebačen iz tajnog u javni.

Upitan o nabavi vozila, kupnji bespilotne letjelice i helikoptera za Ured za upravljanje u hitnim situacijama, Bandić je rekao kako se pokušava ismijati maksimalno ozbiljna stvar.

'Niti NLO, niti bespilotne letjelice, helikopteri ili avioni nisu bili predmet rasprave Poglavarstva', kazao je Bandić. Dodao je da se neće štedjeti u opremanju toga ureda, koji korespondira s realnom situacijom i stanjem u Hrvatskoj, kako ni u jednom trenutku ne bi doveli u pitanje njegovu sposobnost u osiguravanju mira i sigurnosti građana Zagreba.

Istaknuo je da taj Ured nije njegov ili hir pročelnika toga Ureda Pavla Kalinića, već potreba. Napomenuo je da gradovi veličine Zagreba u sigurnost svojih građana godišnje ulažu od 30 do 50 milijuna eura dodavši da je povod osnivanju Ureda događanja u Zagrebu posljednjih sedam mjeseci.

Upitan hoće li podržati inicijativu 'Večernjeg lista' da se maksimirski stadion imenuje po jučer preminulom legendarnom centarforu 'Dinama' Dražanu Jerkoviću, Bandić je pozdravio tu inicijativu dodavši da se o njoj treba provesti rasprava. Upitan o jučerašnjem sastanku s navijačima 'Dinama', gradonačelnik je kazao da su udruge navijača i predstavnici klubova jednoglasno osudili ispade huligana od Praga do Udina. Negirao je da će oduzeti prostore navijačima 'Dinama'.

Upitani o kupnji poslovnog prostora u Jagićevoj ulici 31, tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum rekao je da se radi o kupnji podruma, prizemlja te 1. i 2. kata za smještaj djelatnika prometnog i komunalnog redarstva. Uz to, u taj prostor će se izmjestiti i sanitarna inspekcija iz Šubićeve ulice.