MINISTRICA KULTURE:

'Priče da me Čačić želi smijeniti su medijske fabrikacije'

15.07.2012 u 09:31

Bionic
Reading

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić odgovarajući na novinarske upite opovrgnula je informacije iz medija po kojima je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić navodno tražio njezinu ostavku na ministarsku dužnost zbog toga što je poduprla izbor Domagoja Novokmeta za v.d. ravnatelja HRT-a, a s čime se Čačić, navodno, nije slagao

Na pitanje jesu li točne informacije koje govore o njezinoj ostavci, ministrica Zlatar rekla je kako smatra da su to 'medijske fabrikacije'. 'U svakom poslu dolazi do diskusija oko svake teme, oko kandidata, oko argumenata s jedne i druge strane. Međutim na formalnoj razini nije bilo nikakvih razgovora niti najava o tome da bi se radilo o mojoj smjeni', rekla je ministrica Zlatar večeras novinarima u Splitu gdje je nazočila otvaranju 58. Splitskog ljeta.


'Ne može se govoriti da se samo Kukuriku koalicija odlučila za kandidata za dužnost v.d. ravnatelja HRT-a, jer su na saborskom odboru, po kriterijima tog odbora, u većinu ovaj put bili uključeni i Hrvatski laburisti', kazala je ministrica. Dodala je kako su, osim HDZ-a, svi u Saboru bili suglasni kad je riječ o kandidatu koji, kako je rekla, ispunjava sve uvjete za dužnost v.d. ravnatelja HRT-a.

Ministrica Zlatar ne očekuje primjedbe iz Bruxellesa na imenovanje v.d. ravnatelja HRT-a. "Očekujemo ono što imamo svakog mjeseca, a to su redovite konzultacije i savjetovanja. Budući da praksa upravljanja javnim televizijama nije ujednačena u Europi, mi dobro znamo da svojom dobrom praksom, a ne formalnim zakonima, možemo dokazati da pod monitoriranjem, pod kojim jesmo, radimo dobro, pošteno i u najboljoj vjeri da televizija bude javnija i da njezino poslovanje bude u potpunosti transparentno", rekla je ministrica Zlatar.