ilegalni eksploziv

Pretrage u Splitu i Podstrani; policija pronašla drogu i ručne bombe

20.01.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Od dvojice muškaraca (23) i (49) kod kojih je policija u izdvojenim akcijama u Splitu i Podstrani pronašla manje količine marihuane u pretragama su zaplijenjene i četiri ručne bombe pa su osim za drogu prijavljeni i zbog ilegalnog eksploziva, doznaje se u policiji

Splitski policajci za droge najprije su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojemu su još u četvrtak pretražili automobil i stan. Tom prilikom su u stanu pronašli ručnu bombu, a u vozilu dva grama marihuane.

Policija je utvrdila i da je 23-godišnjak prošlog tjedna prodao 1,3 grama marihuane 50-godišnjaku kojega su policajci potom zatekli na ulici.

Protiv 23-godišnjaka je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prodaje droge i nedozvoljenog posjedovanja, eksplozivnih tvari nakon čega je doveden pritvorskom nadzorniku.

U pretrazi kuće 49-godišnjaka u Podstrani policajci su u petak, uz 2,2 grama marihuane, pronašli i tri ručne bombe. Za bombe je kazneno prijavljen, dok će za posjedovanje marihuane odgovarati prekršajno.