ugdono vrijeme

Pretežno sunčano s temperaturama do čak 16 'celzijevaca'

03.02.2024 u 08:30

Bionic
Reading

Hrvatsku u subotu očekuje pretežno sunčan dan s temperaturama između 12 i 16 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Povremeno umjerene naoblake može biti uglavnom na zapadu zemlje. Vjetar će biti slab, a u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni.

'U subotu na istoku Hrvatske djelomice sunčano, poslijepoodne i navečer mjestimice s umjerenom i povećanom naoblakom. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 2 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C. Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti većinom sunčano. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru djelomice sunčano, mjestimice s povećanom naoblakom. Ujutro ponegdje magla, i to uglavnom u Lici i unutrašnjosti Istre. Jutro u gorju hladno s temperaturom od -4 do -1 °C, uz obalu između 2 i 6 °C. Najviša dnevna uglavnom od 11 do 14 °C. U Dalmaciji većinom sunčano, u njezinoj unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a tijekom dana umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 2 °C, na obali i otocima između 6 i 9 °C.

Najviša dnevna uglavnom od 13 do 16 °C. I na krajnjem jugu Hrvatske podjednaka temperatura, uz većinom sunčano vrijeme, samo ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru ponegdje i jak sjeverozapadni vjetar, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

  • +24
Sunčano i prohladno vrijeme u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL