vremenska prognoza

Pretežno sunčano i vruće, temperature ponegdje do 37 stupnjeva Celzija

02.08.2020 u 08:07

Bionic
Reading

U većini krajeva u nedjelju će biti pretežno sunčano i vruće, a u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake uz mogućnost za poneki pljusak praćen grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda

Oborina će biti češća u Istri i Gorskom kotaru, osobito u prvom dijelu dana, a popodne je može biti i u sjevernijim područjima, ponajprije uz granicu sa Slovenijom.

  • +2
Vremenska prognoza 2.8.2020. Izvor: Promo fotografije / Autor: dhmz.hr

Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren istočni. Na Jadranu će tijekom jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 34, u Dalmaciji do 37 stupnjeva Celzija.

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, a vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK). 

Pojačan je promet na na autocesti A1, Zagreb-Split-Ploče, između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora.

Prema naplati Lučko na ulasku na A1 u smjeru mora kolona je duga oko 1,5 kilometar.

  • +7
Rijeka Drava, spas od ljetnih vrućina i jakog sunca Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

Zbog požara na vozilu na DC10 na dijelu dionice između čvorova Prilesje i Konak vozi se jednim prometnim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.